19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çiçek: Kimsenin özgürlüğü kısıtlanmıyor

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Terörle Mücadele Yasası’nın özgürlükleri kısıtladığı düşüncesine katılmadığını belirtti. Çiçek, Roj TV’nin kapatılması konusunda ise, Danimarka’nın elinde yeterli delil olduğunu söyledi.

Adalet Komisyonu toplantısı öncesinde soruları yanıtlayan Bakan Cemil Çiçek, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı metni iyi okunmadığı için, özgürlüklerin kısıtlandığı yönünde eleştiriler geldiğini belirtti.

Adalet Bakanı, intihar olaylarını örnek göstererek, “Kişisel intihara da rastlanıyor, intihar bombacısına da. Ya da orman köylüleri tarla açmak için ormanı yakıyor, ama terör amacıyla da yakılabiliyor. Bu tür ayrıntılar gözetiliyor” dedi.

Çevre suçları da terör kapsamında

Kimsenin özgürlüğünün kısıtlanmadığını belirten Çiçek, “Güneydoğu’da bugün yine bir şehit var. Gerçekler dikkate alınmalı. Hem güvenliğe hem özgürlüğe ihtiyaç var. Hükümetin bu konudaki hassasiyeti sürüyor” dedi.

ROJ TV KAPATILMASI
Terörle mücadele yasa tasarısı, dün Meclis Başkanlığı’na sunulmuştu. Adalet Bakanı, Danimarka Başbakanı Rasmussen’in Roj TV’nin kapatılması için bilgi ve delil istemesi konusunda da, gerekli belge ve bilginin Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla gönderildiğini söyledi.

Çiçek, şu ana kadar gönderilen bilgilerin, Danimarka’nın karar vermesi için yeterli olduğunu ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 12:31:37
Güncelleme :19 Nisan 2006 Çarşamba 12:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?