28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Çifte cinayete 36 yıl hapis cezası

ADANA’da kendisine bira vermediği için arasının açık olduğu kahvehaneci arkadaşı 36 yaşındaki Armağan Çakıt ile 29 yaşındaki Müjdat Şaraslan’ı tabancayla öldüren 35 yaşındaki Murat Budancıer, 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Polisteki sorgusunda suçunu itiraf eden Budancıer, mahkemede ise, “Tam evlenmek üzereydim, neden cinayet işleyeyim?” diyerek suçlamayı reddetti.

Tellidere yolu üzerindeki şirdancıda 10 Ocak 2005’te meydana gelen çifte cinayetin ardından yakalanan tarım işçisi Murat Budancıer, polisteki ifadesinde suçunu itiraf etti. Cinayet nedenini eski bir husumete bağlayan Budancıer, “Armağan ile bira yüzünden aramız açıktı. Gece şirdan dolması yemeye gittim. Orada Armağan’ı görünce tartıştık. Zaten 2 bira içmiştim. 2 bira içince kendimi kaybederim. Bana küfür etti, Müjdat da ona destek çıkınca gereğini yaptım” dedi.

MAHKEMEDE SUÇU İNKAR ETTİ

Tutuklanıp, hakkında her iki cinayetten 30’ar yıl olmak üzere toplam 60 yıl ağır hapis cezası istemiyle dava açılan Budancıer, Adana 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ise cinayetleri kabul etmedi. Öldürülen Armağan Çakıt ile mahalle arkadaşı olduğunu anlatan Budancıer, 6 yıl önce aralarında bira yüzünden bir kırgınlık geçtiğini, ancak barıştıklarını söyledi.

Budancıer, son savunmasında ise, “Cinayetlerin işlenmesinden bir hafta sonra düğünüm olacaktı. Evlenecektim. Neden bu suçu işleyim ? Böyle bir olayı yapmam mümkün değil” diyerek beratını istedi.
Tanıklarca teşhis edilip, çifte cinayeti işlediği belirtilen Budancıer, mahkeme heyetince suçlu bulunarak, her cinayetten 18 yıl olmak üzere toplam 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 14:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?