19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çığ düştü 50 kişi ölümden döndü

Hakkari-Şırnak karayoluna çığ düşmesi sonucu mahsur kalan 40 kişi ile 11 kişilik Karayolları ekibi, bu sabah jandarma ve köylüler tarafından kurtarıldı.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, mahsur kalanların köyde misafir edildiğini, yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Çığ düşmesinde can ve mal kaybının yaşanmadı. Ekiplerimiz yol açma çalışmalarını sürdürüyor” dedi. Çığ düşmesi sonucu Hakkari-Van, Hakkari-Çukurca, Yüksekova-Şemdinli yolları ulaşıma kapalı bulunuyor.

Hakkari-Şırnak karayolunun 80’nci kilometresinde bulunan Çığlı Köyü yakınlarında dün saat 21.00 sıralarında çığ düştü. Karayolları ekiplerinin kar temizlemesi yaptığı sırada diğer tarafa da çığ düşmesi sonucu iki çığ arasında bulunan bölgede yaklaşık 24 araçla 40 kişi ile Karayollarının 11 kişilik ekibi de mahsur kaldı.

BİR DOZER ÇIĞ ALTINDA KALDI

Bir dozerin çığ altında kalması nedeniyle ekipler kar temizleme çalışması yapamayınca durumu telsizle diğer ekiplere bildirdi. Olayın duyulmasının ardından jandarma bölgeye ulaşmak için çaba harcarken, Hakkari’den yola çıkarılan ikinci bir Karayolları ekibi de Çukurca yoluna çığ düşmesi nedeniyle mahsur kalanlara ulaşamadı. Geceyi Karayolları ve kendi araçları içinde geçiren yaklaşık 51 kişi sabah saat 08.00 sıralarında olay yerine ulaşan jandarma ve Çığlı köylüleri tarafından kurtarılarak köyde misafir edildi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, çığ düşmesinde can ve mal kaybının yaşanmadığını belirterek, “Mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarılıp Çığlı Köyü’nde misafir ediliyor. Çığ temizleme çalışması da bölgede aralıksız olarak sürüyor” dedi.

Bölgede yer yer 2 metreyi bulan kar nedeniyle Hakkari-Van, Hakkari-Çukurca, Yüksekova-Şemdinli karayollarına da çığ düştü. Hakkari-Van karayolunda ulaşım tek şeritten sağlanırken, Çukurca yolunda 4 ayrı nokta ile Şemdinli yolunda 2 ayrı noktaya düşen çığların temizlenmesi için çalışmalar sürüyor. Yetkililer, çığ temizlemek için Van’dan takviye ekip istendiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 12:10:36
Güncelleme :3 Şubat 2006 Cuma 13:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?