29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Çılgın ihtiyarlar' eylemde!

Türkiye'nin toprak dedesi Hayrettin Karaca ve ninesi sümerolog yazar Muazzez İlmiye Çığ toprakların yabancılara satılmasını Meclis önünde oturma eylemi yaparak protesto etti.

Karaca ve Çığ çifti, Ankara'daki kar yağışına ve soğuğa aldırmadan Meclis önünde uzun süre bekledi. Toprak dede ve nine yanlarında getirdikleri 'Tarım alanları satılamaz', 'Şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağını satamazsınız', 'Çılgın ihtiyarlar' dövizleri ile çevredekilerin ilgi odağı oldu.

Meclis görevlileri Karaca ve Çığ'a yorulmamaları için sandalye verirken, toprak dede ve nine eylemlerinin devamının geleceği mesajını verdi.Yarın Ziraat Odası'nda bir basın toplantısı düzenleyeceklerini belirten Karaca, daha fazla detay vermekten kaçındı.

Kendilerini kimsenin teşvik etmediğini belirten toprak dede, " Muazzez Hanımla böyle şeyler yapmayı senelerden beri düşünüyoruz. Ankara'da kar yağışı vardı. Muazzez Hanımla Ankara'yı ısıtalım dedik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Bolat IP: 88.227.160.xxx Tarih : 28.12.2008 11:04:06

Çılgın ihtiyarları kutluyorum. Günümüz gençliğine verilmiş en güzel örnek ve ibret alınması gereken yurt sevgisi ile dolu bir eylemi kar, soğuk ve hiç birşeyin engelleyemeyeceği gerçeğini gözler önüne sermiştir. Allah her ikisinede uzun ve sağlıklı ömürler versin. Vatan sevgisini unutanlara,kendi çıkarlarını Ülke çıkarını üstün tutan politikacılara ve tüm soygunculara ibretlik bir eylem. Durmak yok yolmaya devam diyenler, kar eden kitleri yok pahasına satanlar utansın.