18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çiller'den 28 Şubat ifadesi

28 Şubat soruşturmasında ''mağdur'' sıfatıyla ifade veren dönemin Başbakan Yardımcısı Çiller, ''Hükümetin DYP kanadı hedef seçilmiş. Kimseden şikayetçi olmadım'' dedi.

Tansu Çiller, 28 Şubat soruşturması kapsamında Cumhuriyet savcıları Kemal Çetin ve Mustafa Bilgili'ye ''mağdur'' sıfatıyla yaklaşık 2,5 saat ifade verdi.

Çiller, Ankara Adalet Sarayı'ndan ayrılırken yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
''Savcı Bey, davet etti. icabet ettim. Kendisini dinleme imkanım oldum. Bu süreç içerisinde görülüyor ki, üzüntüyle görülüyor ki, o dönemin hükümetinin özellikle Doğru Yol Partisi kanadı hedef seçilmiş. Birinci amaç olarak DYP'yi çökertmek olarak Batı Çalışma Grubu kapsamlı bir çalışma sürdürmüş. Bunu yapmak için o partinin genel başkanını örtülü ve doğrudan yıpratabilmek için her türlü haber ve imkanın kullanılması gerektiğini birinci amaç olarak belirlemişler.

Bu süreç sonunda Refah Partisi kapatıldı, hükümet düşürüldü. Bu dönemde en fazla mağdur olan her darbede olduğu gibi millet olmuştur.Sonuçta bir dönem demokrasi dışı yöntemlerle, milletin Meclis'e gönderdiği aritmatik tahrip edilerek, milletvekili ikna odaları kurularak bizim içinde bulunduğumuz hükümet düşürülmüştür. Hepsinden önemli olan milletin mağduriyettir. Toplanan bilgileri gördüm, Belgelere şahit oldum.''
 


 

AA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2012 Salı 17:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?