19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Cinayeti ‘halı tüyleri’ çözecek

ADANA’da ilköğretim öğrencisi baldızı 13 yaşındaki Sultan G’yi ellerini ve ağzını bağlayıp, tecavüze kalkıştıktan sonra öldürdüğü iddia edilen 29 yaşındaki Alican D.’nin davasını halı tüylerinin incelemesi belirleyecek.

Ceketinde kızın evindeki halının tüyleri bulunan Alican D.’nin davasında tek delil olarak gösterilen olay yerindeki ve sanığın aynısı olduğunu söylediği evindeki halıların incelenmesine karar verildi.

14 Şubat’ta, 6’ncı sınıf öğrencisi Sultan G.nin cesedi evlerinde ağabeyi 25 yaşındaki Mustafa G. tarafından bulundu.

Elleri ve ayakları bağlanıp, 8 yerinden bıçaklanarak öldürülen ve tecavüze kalkışıldığı belirlenen Sultan G.'nin katil zanlısı olarak, daha önce kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eniştesi Alican D. gözaltına alındı.

Telefon bakımı yapan bir firmada tekniker olarak çalışan D., ceketindeki halı tüyleri ile cinayetin işlendiği evdeki halı tüylerinin aynı olması ve daha önce kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiaları üzerine tutuklandı.

1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten insan öldürmek’ suçundan ömür boyu, ‘Cinsel istismara teşebbüs’ suçundan ise 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan D.’nin avukatları, olayda tek delilin halı tüyü olduğunu; olay yerindeki halının aynısının sanığın evinde de bulunduğunu belirterek, halılar arasında karşılaştırma yapılmasını istedi.

Katil zanlısı D., önceki duruşmalarda, baldızının öldürülmesiyle ilgisinin olmadığını iddia ederek, “Olay yerindeki halının tüyleri ile üzerimde bulunan halı tüylerinin aynı olması normal. Çünkü kayınvalidem aynı halıdan bize de almıştı. Eve geldiğimde ceketimi devamlı halının üzerine bıraktığımdan tüyleri yapışmış olabilir” diyerek kendini savunmuştu.

Mahkeme heyeti, her iki halının temin edilip ipliklerinin aynı olup olmadığının bilirkişi tarafından belirlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 13:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?