19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Cinayetler cemaatı

Geçtiğimiz ay, emekli imam Bayram Ali Öztürk’ün İsmailağa Camii’nde bıçaklanarak öldürülmesiyle gündeme gelen tarikatlar, bir yanıyla da türlü çekişmelerin, entrikaların hatta zaman zaman cinayetlerin yaşandığı yerler. Tarikat cinayetlerinde rekor, "Mektubatçı" lakaplı Öztürk’ün de mensubu olduğu İsmailağa’da. Son 20 yıl içinde su yüzüne çıkan 20’ye yakın cinayetin 6’sı bu cemaatin adının karıştığı olaylar.

İsmailağa’daki ilk önemli cinayetin tarihi, Temmuz 1982.

Üsküdar İlçe Müftüsü Hasan Ali Ünal’ın cansız bedeni, Üsküdar Namazgah Camii yakınlarındaki bir inşaatta bulunduğunda, ilk akla gelen isim, İsmailağa’nın lideri Mahmut Hoca oldu. Çünkü kafasına 5 kurşun sıkılan Ünal, tarikat üyelerinin Üsküdar’a girmesine izin vermiyordu. Hiçbir faaliyetlerine göz yummuyordu. Bu yüzden, hakkında "Dövülmesi caizdir" diye fetva çıkmıştı. Savcı, Mahmut Hoca için idam istedi.

Hasan Ali Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "Şehitlerimiz Albümü"ne geçecek kadar önemli bir din adamıydı. Öldürüldüğünde, 4 yıldır Üsküdar Müftülüğü görevinde bulunuyordu. Tarikatları "din sömürüsü" olarak gören Ünal’ın kimseye minneti yoktu. Tarikat örgütlenmelerine yönelik eleştirilerini her ortamda çekinmeden dile getiriyordu. Eleştirilerinin en önemli muhatabı ise İsmailağa Cemaati’ydi. Cemaatin Üsküdar ve çevresindeki hákimiyetini kırmak için büyük bir çaba harcıyordu.

BURADA VAAZ VEREMEZSİN

Cemaat lideri "Mahmut Hoca" olarak bilinen emekli imam Mahmut Ustaosmanoğlu’na bile kafa tuttu. Şeyh Ustaosmanoğlu’nun Üsküdar sınırları içindeki camilerde vaaz verme talebine olumsuz yanıt verdi. Sadece şeyhin vaazlarını değil, cemaatin Üsküdar’ın bütün camilerdeki faaliyetlerini engelliyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı onayı almadan Kuran kurslarının açılmasına izin vermiyordu.

Sonunda Mahmut Hoca’ya "Elini Üsküdar’dan çekmesi" mesajını gönderdi. Bu, bir tür meydan okumaydı. Ünal’ın geçmişinde de bu tür tavizsiz çıkışlar vardı. Askerliğini jandarma asteğmen olarak yaparken, makamına kravatsız gelen Diyanet personelini azarladığı dilden dile dolaşıyordu. Zaten ilçesinde, özellikle İsmailağa cemaatine mensup Diyanet imamlarının şalvar giymelerini de yasaklamıştı.

DÖVÜLMESİ İÇİN FETVA

Elbette şeyh de bu meydan okumayı karşılıksız bırakmadı. Ünal, birkaç gün sonra İsmailağa cemaati mensuplarına, hakkında "Dövülmesi caizdir" fetvası verildiğini duydu. Üzerinde durmadı. Daha önce de benzer tehditler almıştı.

Bildiğini okumaya, görevini yapmaya devam etti. Ancak çok geçmeden cemaatin bu kez fetvanın gereğini yapmaya kararlı olduğu ortaya çıktı. Ünal, bir meslektaşıyla beraber oldukları bir sırada, tanımadığı bir grubun zincirli saldırısına maruz kaldı. Bereket çevreden insanlar yetişti de hafif sıyrıklarla atlattı saldırıyı...

Fakat bu zincirli saldırı, Ünal’ın durup bir an düşünmesine neden oldu. Bir yaşam muhasebesi yaptı; kendisiyle hesaplaşma da denebilir o sırada yaşadıklarına. Çünkü İsmailağa cemaatine karşı mücadelesinde yapayalnız hissediyordu kendini. Üstelik biri 5, diğeri henüz 1 yaşında iki erkek çocuğu vardı. Cemaatle uğraşmak da gün geçtikçe zorlaşıyordu.

Bir karar aldı. Memleketi Bursa’ya dönecek ve Bursa İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yapacaktı. Bu kararını gecikmeden uygulamaya koydu. 1982-1983 öğretim döneminde öğretmenlik yapabilmek için gerekli başvurularda bulundu. O kadar tedbirli davranıyordu ki, hazırlıklarını gizli yürütüyordu. Saldırıyla gözünün yıldığı görüntüsü vermemek için de cemaatin faaliyetlerini engelleme çabasını ara vermeden sürdürüyordu. Cemaat, giderken arkasından "Gördünüz mü? Bizimle baş edemedi" diyemesin diye.

KATİLLE BOĞUŞTU

Bir gün, Üsküdar’ın Namazgáh semtinde yaşayan yaşlı bir adamın, tüm mülkünü vakfa bırakmak istediğini bildiren bir telefon aldı. Ünal, memnun olduğunu söyleyerek, adamın müftülüğe gelmesini istedi. Fakat karşı taraftan, adamın çok yaşlı olduğu ve evinden çıkamadığı cevabı geldi. "Bağış işlemi adamın evinde yapılabilir" dedi telefondaki kişi.

Bu durumda Ünal’ın belirtilen adrese gitmesi gerekiyordu. Çünkü aynı zamanda Diyanet Vakfı yönetimindeydi ve bu konuda yetkili olan kişi kendisiydi. Teklifi sorgulamadan kabul etti ve ertesi sabah belirtilen adreste olacağını söyledi.

5 Temmuz günü, sabah verilen adrese gitmek üzere çıktı evden. Şoförünü de almadı yanına. Ancak akşama kadar, Ünal’dan ses çıkmadı. Ailesi, müftülük görevlileri merak etmeye başlamışlardı. Ertesi güne kadar da beklediler. Baktılar hálá yok, polise haber verdiler. Eldeki tek bilgi, Namazgáh yakınlarında oturan ve bağış yapacak yaşlı birinin evine gittiğiydi.

Aramalara başlayan polis, birkaç saat sonra Namazgáh yakınlarındaki bir inşaatta buldu Müftü Ünal’ın cansız bedenini. Kafasına sıkılan kurşunlarla öldürülmüştü. Katilleriyle de uzun süre boğuşmuştu. Vücudu yara bere içindeydi.

ŞEYHE ÖZEL MUAMELE

Suçlanan ilk kişi, İsmailağa cemaatinin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu oldu. Polis, ilk olarak Ünal’ın öldürülmesi için fevta verdiği gerekçesiyle onu gözaltına aldı. Fakat ilginç bir gözaltıydı bu. Müftü Ünal’ın akrabaları bilgi almak için Emniyet’e gittiklerinde, Mahmut Hoca’yı gözaltı bölümünde özel hazırlanmış bir yatağa uzanmış gördüler. Böyle ağırlanması, Ünal’ın yakınlarının kuşkulanmasına neden oldu. Nitekim çok geçmeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Dava, 3 Aralık 1984’te, İstanbul 1. No’lu Sıkıyönetim Mahkemesi’nde aralarında Mahmut Hoca’nın da bulunduğu 7 kişi hakkında idam cezası istemiyle başladı. Askeri savcı, sanıklar Mahmut Ustaosmanoğlu, Ömer Arlı, Turgay Taş, Abbas Çelik, Ahmet Vanlıoğlu, Ahmet Özer, İmdat Kaya ve İran’a kaçan Hamza Akdağ’ın Üsküdar Müftüsü Hasan Ali Ünal’ın engellenmesi amacıyla Fatih’teki İsmailağa Camii’nde toplantı yaptıklarını anlatıyordu. Suçları, "tasarlayarak devlet memurunu öldürmek ve öldürmeye iştirak"ti. İddianameye göre sanıklardan Fatih Çarşamba semtinde pazarcılık yapan Ömer Arlı, Müftü Ünal’ı öldürecek kişiye 2.5 milyon lira (yaklaşık 17 bin 500 dolar) vaat etmişti.

DİYANET’TE ÖRGÜT

Davada yargılanan diğer isimler ise cemaatin Diyanet teşkilatındaki örgütlenmesi hakkında fikir veriyordu. Cinayet davasının sanıklarından yıllar sonra cemaate bağlı "İmam Muturudi Araştırma Vakfı" başkanlığını üstlenen Ahmet Vanlıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı merkez vaiziydi. Vanlıoğlu, cemaatin önemli isimlerinden biriydi, dahası Mahmut Hoca’nın akrabasıydı.

Bir diğer sanık ise yakın zamana kadar Sultanbeyli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nde çalışan İmdat Kaya’ydı. Cemaatin, hac hutbeleriyle tanınan önemli hatipleri arasında gösteriliyordu. İmdat Kaya. "Çankaya-Ezankaya" tartışmasını başlatan kişi olarak cemaat içinde hızla sivrilmişti. Cinayetin işlendiği dönemde Ümraniye Camii imamı görevinde bulunuyordu.

Diğer sanıklardan Ahmet Özer Kuran kursu yöneticisi, Turgay Taş muhasebeci, Abbas Çelik keresteciydi. Tetiği çeken isim olduğu belirlenen Hamza Akdağ ise cinayetten kısa bir süre sonra İran’a kaçmıştı.

Ünal Ailesi, davanın peşini bırakmadı. Özellikle de öldürülen Müftü Hasan Ali Ünal’ın polis olan kardeşi Güngör Ünal. Davaya Ünal ailesi adına, o dönem aynı büroyu paylaşan iki genç avukat müdahil olarak katıldı. İkisi de yıllar sonra siyasete atılacak, Yahya Şimşek CHP’den, Ertuğrul Yalçınbayır da AKP’den Bursa milletvekili olacaklardı. Yalçınbayır, aynı zamanda müftü Ünal’ın akrabasıydı.

Davanın seyri sırasında ilginç olaylar yaşanıyordu. Mahmut Hoca’nın tüm duruşmalara son model beyaz bir Mercedes’le ve müritlerinden oluşan koruma ordusuyla gelmesi, Ünal ailesinin davanın seyriyle ilgili kaygılarını artırıyordu. Nitekim dava sonucunda Mahmut Hoca beraat etti. Çok sayıda sanıktan en ağır cezaya ise Ömer Arlı çarptırıldı. 30 yıl ağır hapis cezasına mahkum oldu.

Mahkeme kararı, Ünal Ailesi’ni tatmin etmedi. Emekli olan Güngör Ünal, kendi çabalarıyla olayı araştırdı. Elde ettiği bilgileri de Genelkurmay Başkanlığı’na kadar ulaştırdı ve gerçek sorumluların yakalanması için çalıştı yıllarca. Ancak bir türlü sonuç alınıp cinayet dosyası yeniden açılamadı. Güngör Ünal da kısa süre öldü.

AFLA ÇIKTI, ÖLDÜRDÜ

Ailesine göre, kardeşinin ölümünü aydınlatamamış olmanın üzüntüsüyle kahrından ölmüştü.

Bu arada 30 yıl yiyen Ömer Arlı, 1999’da afla hapisten çıktı. Çıktıktan sonra, kendi kızıyla birlikte bir kız Kuran kursu öğrencisini öldürdü.

Günümüzde yaşananlar müftümüzün vebalidir

Bilal Eser (Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı):

"İsmailağa cemaatinde günümüzde yaşananlar müftümüzün öldürülmesinin vebalidir. Müftümüz, bu cemaatin içindeki karanlık ilişkileri daha 80’li yıllarda fark etmiş ve onlarla mücadeleyi kafasına koymuştu. Bunu da canıyla ödedi. Hasan Ünal’ın ve ailesinin ahını aldılar bunlar. Şimdi bu ahın bedelini de İsmailağacılar ödüyor, birbirlerini hallediyorlar."

Yalçınbayır yıllar sonra ne yorum yaptı

AKP’den Bursa milletvekili olan Ertuğrul Yalçınbayır’ın akrabası Hasan Ali Ünal’ın davasına müdahil olarak katıldığı dönemde, Recep Tayyip Erdoğan da aynı cemaatin desteklediği Milli Görüş hareketinin parlayan isimleri arasındaydı. Yalçınbayır’ın, İsmailağa Camii’nde geçen ay işlenen son cinayetin ardından basında çıkan değerlendirmelere tepki gösteren Başbakan Erdoğan’la yaşadığı fikir ayrılığı, belki de o yıllara dayanıyor. Yalçınbayır, yıllar sonra "Ustaosmanoğlu’nun Ünal’ı öldürttüğüne inanıyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Biz mahkemenin kararıyla ilgili yorum yapamayız. Mahkeme kararını verdi ve Ustaosmanoğlu davadan beraat etti. Ancak Ömer Arlı’nın İsmailağa Cemaati lideri Ustaosmanoğlu’nun fikirlerinden fazlasıyla etkilendiği belliydi."

Fetva çıkarmışlar

Üsküdar Müftüsü Hasan Ali Ünal’ı fetva çıkararak öldürmekten sanık 7 kişi, İstanbul 1 Numaralı Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi’nde yargılandı. (Ön sıra soldan sağa) Abbas Çelik, Ömer Arlı tutuklu, (arka sıra soldan sağa) Mahmut Ustaosmanoğlu, Ahmet Vanlıoğlu, İmdat Kaya, Ahmet Özer tutuksuz yargılandı. En ağır cezaya 30 yılla Ömer Arlı çarptırıldı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2006 Pazartesi 08:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan IP: 88.231.61.xxx Tarih : 17.03.2007 15:16:27
istanbulu ayakta tutan zatlardan birinin cematinr cinayetler cemaati denmesi çok üzücü insan lar bilp bilmeden her duyduğuna inanıyor çok yazık onun nasıl biri olduğunu bir bilseler s.l.m aleyküm

enise göral IP: 85.103.188.xxx Tarih : 3.09.2007 20:27:42

ÖNCELİKLE EFENDİ HZLERİMİZ PEYGAMBER EFENDİMİZİN SÜNNETLERİNİ YAŞATMAK İÇİN ÇIRPINAN BİR ZATTIR ZATEN KAFİRİN BİZLE VE BİLAKİS ONLA UĞRAŞMASININ EN BÜYÜK DERDİ BUDUR ÇÜNKÜ İNSANLARIN GÖZÜNÜ AÇMAKTA WE DİNLERİNE SAHİP ÇIKMALARINI ÖĞÜTLEMEKTEDİR İŞTE BU YÜZDEN ASIRLARDIR İSLAMA DÜŞMAN OLAN KAFİRİ BU BÜYÜK ZAT ÇOKRAHATSIZ ETMEKTE VE ÇEŞİTLİYOLLARLA ONA VE BU CEMAATE BİRSÜRÜ İFTİRALAR ATILMAKTADIR AMA EMİNİZKİ BUNLARIN HİÇBİRİ O ZATIN UMRUNDA DEĞİLDİR VE O GÖREVİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YERİNE GETİRMEKTEDİR ELBET YÜCE MEVLA DOSTUNU ÜZENLERİN CEZALARINI KAT BE KAT VERECEKTİR RABBİM BİRAN ÖNCE ŞİFA VERSİN İNŞ.DUA BERABERLİĞİYLE


hümeyra daş IP: 85.107.193.xxx Tarih : 25.03.2007 18:09:44
büyük bir islam alimi için böyle düşünmek ve karalamak ülkemizin geldiği durumu özetliyor.bunu yapanlara acıyorum. bu cemaatten ne istiyorlar bilemiyorum. Allah doğruların yanındadır.Rabbim Mahmut efendiye sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin.

derya kırbaç IP: 88.243.252.xxx Tarih : 23.07.2007 23:07:04
ben artık şaşıyorum mahmut efen di ayakta olduğu süre inanın içim rahat fakat arkasından çoook atıp tutuyorlar içim yanıyor neden diyorum ya dışarıda onlarca hortumcsu dalavereci katili sapığı varken efendinin arkasından taş atmak niyedir acizlik ten öteden başaka birşey değilben bim aş.de çalışıyorm açığım fakat bu benim rabbime inancimi değiştiremezler artı efendinin sevgisini asla azaltamazlar bilakis çoğaltıyorlar tek nefretliğim kardeşim git sen kendini muhafaza et kalbini temizle çamur atarak varıcağın yer ancak af buyurun cehennem çukurudur diye düşünüyorum efendi hazretlerine ve onun gibi yaşayan ve vefaat eden zatlara rabbimin salat ve selemınıgönderiyorum rabbim efendimiz gibi zatı düşmanlara karşı birini bin göstersin peygamberimize ve sevdiklerine komşu etsin AMİN...........

ismail dinçer IP: 85.102.104.xxx Tarih : 2.08.2007 16:50:23
MAHMUT USTAOSMANOĞLU (K.S) NE BÜYÜK ALLAH DOSTUDURKİ ONA İFTİRA ATIP VE ÖRGÜT VAR DİİP YALAN SÖYLÜYORLARDIR. İSMAİLAGA CAMİDE OLANLAR İMTAHANDIR. VE ALLAH TEALA MAHMUT USTAOSMANOĞLUNA ACİL ŞİFALAR VERSİN

adem koç IP: 88.234.248.xxx Tarih : 10.06.2007 17:31:00
kardeşim merak ediyorum insanlar bunları yazarken hiç allahtan korkmazlarmı alah islah etsin nediyeyim

ebucendel31 IP: 88.239.64.xxx Tarih : 2.11.2007 22:41:42

es selamun aleykum.islam tarihinde başta resuli ekrem efendimiz(s.a.v.) olmak üzere bütün lim ve ulemalara iftiralar atılmıştır fakat o ne güzel adalettirki atılan her iftira sahibine misliyle döndüğü gibi mağdurunuda hem fani haytta hemde ebedi hayatta yüceltmiştir .resuli ekrem (s.a.v)bir hadisi şerifinde.BAŞKALRININ ÜMMETİ 72 FIRKAYA AYRILDI BENİM ÜMMETİM 72.5 FIRKAYA AYRILACAK İÇLERİNDEN BİRİ CENNETE GİDECEK ODA BENİM VE ASHABIMIN SÜNNETİNE UYANLARDIR.diyor bu mubarek insanlarda bunu uygulamaya çalışıyorlar benim demem oki madem onlar gibiolamıyoruz gelin hiç ama hiç değilse SÖVENLERDEN DEĞİL SEVENLERDEN OLALIM.


nurullah korkmaz IP: 85.96.99.xxx Tarih : 8.12.2007 16:56:06

islamin sonmez nuruna leke surenler asla suremezlerde sadece kendilerini yirtiyorlar zorlarindan patliyacaklar ALLAS onlari kahretsin zalimler için yaşasin cehennem...


Mustafa Şensöz IP: 88.224.233.xxx Tarih : 1.01.2007 17:43:59
Bu cami de yaşananan olayların hepsi bir imtiham dır.Mevla teala hazretlerinin bu cami deki insanların imtihan etmek tedir.Bu dünya müslümanların cehennemi ,müslüman olmayanlarında cennetidir.Müslümanlar ahirette cennetin tadını alacak lar ama müslüman olmayanlar ise cehennemin azabına uğrayacaklar.Bu cami de ölen hoca efendiler şehit olmuşlardır.İşte bizim gibi acizlerde onlar gibi büyük hocaları arkasından atıp tutarız.Ölen hocalarımıza Allah'tan rahmet dileriz.Mahmut efendi Hz.(k.s) acil şifalar dileriz.

sevde sönmez IP: 85.96.5.xxx Tarih : 2.11.2007 18:07:09

Büyüklerin imtihanıda büyüktür, geçmişe baktığımızda imtihana tabii olanlar; İmamı Rabbaniler, Süleyman Hilmitunahanlar, Necip Fazıllar idi. Bu mubareğinde büyüklüğü, yüceliği burdan anlaşılmalıdır. Geçmiş zamanda onlarla uğraşanlar bugünde böyle büyüklerle uğraşıyorlar. RABBİM HİDAYET NASİP ETSİN...


şahmeran IP: 88.242.72.xxx Tarih : 14.10.2007 06:56:48

bu insanlar n eyapmaya calışıyo anlamadım sen ne yaparken işin nereye varacagını düşün dengesizlerALLAH AFFETSİN!!!!!!!!


nevruz çapon IP: 85.103.219.xxx Tarih : 31.03.2007 19:19:11
hocaefendiyle ve cemaatiyle illaki uğraşılacaktır.onların gittiği yolun hak yol olduğunu herkes çok iyi biliyor,cinayetler cemaati çok yakışıksız ve edepsiz bir yaklaşım.Allah bu mübareklerden razı olsun,biz gafillerede onlar gibi resulullah yolundan gitmek nasip olsun inşallah

zeliha korkmaz IP: 85.98.19.xxx Tarih : 27.05.2007 00:17:03
lütfen tek taraflı bakıp insanları yargılamayınız...

halil canlı IP: 88.241.21.xxx Tarih : 24.12.2007 00:06:12

SELAMLAR HERKESE ÖNCELİKLE ŞUNU SÖYLEYEYİM BURADA YAZANLARIN HİÇ BİRİNE KATILMIYORUM KARDEŞLER. BİR ALLAH DOSTUNA İFTİRA ATILMIŞTIR. BUNU YAPAN İNSANIN NE DÜNYADA NEDE AHİRETTE YÜZÜ GÜLMEZ MAHMUT EFENDİ HAZRETLERİ SADECE AHİRET İÇİN ÇALIŞAN ALLAH DOSTUDUR.ONU TANIMADAN NASIL BİRİ OLDUĞUNU BİLMEDEN KONUŞMAK SADECE AĞZI ÇUVAL MESABESİNDE OLAN İNSANLARA YAKIŞIR. RİCA EDİYORUM ONU TANIYIN ARAŞTIRIN DAHA SONRA BÖYLE YAZILIMLARDA BULUNUN.MESAJIMI YAYINLAMANIZ TÜM MİLLETİMİZE MENFAAT VERECEKTİR TEŞEKKÜRLER...


kadir saltık IP: 88.226.68.xxx Tarih : 8.04.2007 13:48:12
kardeşim bir allah dostunu karalamak hakeret etmek yok ünalı dövdürtecekti yok şöyle böyle allah bunların hepsinin hasabını ahirette soracak yok cemaat hasan ünalın ahını almış bilmem ne bence bunları söyleyenin ben imanından şüphe ediyorum yalan yanlış şeylerle nereye kadar gideceksiniz bakayım

arif akyıl IP: 88.241.6.xxx Tarih : 21.10.2007 09:52:22

hiç bir iyi insan gelmemiştirki hakkında suçlama ve iftira olmasın.. her mübarek zat'a böyle iftiralar olmuştur ve olacaktır. rabbim bu art niyetli insanları efendi hazretleri hürmetine affetsin. Rasulullah s.a.v. bile nice iftiralara maruz kaldıktan sonra efend hazretlerine yapılmasınıda çok görmemek lazım. malum meyve veren ağaç taşlanır. rabbim O'nu ve tüm islam alimlerini bizim başımızdan eksik etmesin


rabia IP: 85.98.78.xxx Tarih : 8.07.2007 21:13:06
selamün aleyküm öncelikle böyle geniş ve güzel bir cemaatin adını karalamakla bu insanların eline ne geçer bilmem (hitap çok ağır )hak bir cemaate böyle dil uzatılmasının elbette cezası vardır.böyle densiz (dilim varmıyor ama...)insanları Yüce Rabbime havale etmektir görevim çünkü eniyisini bilen O'dur.bu olaylar cemaatin imtihanıolarak düşünüyorum.ama üzülüpte canınızı sıkmayın kardeşlerim kıyamet yakındır sabredelim baki hüdaya emanet olun

zeliha IP: 85.97.152.xxx Tarih : 6.01.2007 15:20:55
güzel insanları medya çirkin sözleriyle kirletemedi kirletemez de mübareklere dil uzatanlar ilk önce kendileri sünnet-i seniyyeyi yaşasında ondan sonra konuşsun!güneşi balçıkla sıvamaya kim muktedir olmuş

saliha IP: 88.238.126.xxx Tarih : 30.03.2007 23:47:10
yüce mevla teala bu olayların gerçek yüzünü zaten biliyor.. ama güneşin balçıkla sıvanmayacağınıda herkes bilmeli.. o mübarek zata bu tür yakıştırmalarda bulunanların hali gerçekten içler acısı.. dünyada yaşanan onca ahlaksızlık varken bu kainat mahmut efendi gibi mübarek zatların sayesinde ayakta duruyor.. mevlam efendi hz.lerine acil şifalar versin...

ENES AYYILDIZ IP: 85.107.5.xxx Tarih : 31.12.2007 14:41:44

İSTANBUL GİBİ BİR KENTİN HALEN AYAKTA DURMA UNSURLARININ BAŞINDA GELEN BI ZATA BÖLE AŞAGILIYICI SÖZLERDE BULUNMAK ONU UZMEKTEDIR.HADISI SERIFTE BUYRULDUGU GIBI'KIM BIR ALLAH DOSTUNU UZERSE MUHAKKAHKI ALLAH (CC)HARB İLAN ETMİŞ OLUR'BU HADISI SERIFI GOZ ONUNE ALIRSAK HALIMIZN İÇ AÇICI OLMADIGINI GORURUZ.ALLAH(CC)BIZE HIDAYET NASIP EYLSEIN SELAM VE DUA İLE


mahmut2502qhotmail.com IP: 88.246.226.xxx Tarih : 18.10.2007 22:56:06

Benımde cocuklugumda gıdıp zevk aldıgım ısmaılaga sevgının ve bereketın oldugu gunesın o semte bıle baska dogdugunu hıssetmemın nedenı tabıkı efendı hz lerıdır bugune kadar insanlara sohbet etmekten allah yoluna davet etmekten ve kuran kurslarını yonlendırmekten baska işi olmayan bu guzel ınsana mubarege nasılda boyle ıftıralar atılır efendı hz bu devrın kutbudur lutfen layık olalım saygılı olalım bır allah dostunu sadece sevmek ve saygı duymak bıle ahırette bızı azaptan kurtaracakttır s.a


metin korkut IP: 88.254.124.xxx Tarih : 5.04.2007 17:41:04
yazık.çok yazık.bir karıncanın bile incinmesine gönlü razı olmayan bir mübareğin cemaatine böyle(cinayetler cemaati demenizi yakıştıramadım)şimdiye kadar kaç kişiyi öldürttüğü kanıtlanmış.elinizde somut bir delil olmadan nasıl böyle ön yargılı oluyorsunuz.el insaf.Allah hidayet versin.

azra unver IP: 88.251.247.xxx Tarih : 29.04.2007 14:03:35
bu asılsız ve çirkin haberlerin asılsız olduğunu zaten kendileride çok iyi biliyorlar.kainatın efendisine bile bunca eziyetler yapılırken mahmut efendide hakiki bir alim olduğundan dolayısıyla tapi onunla uğraşacaklar.büyüklerin imtihanıda büyük oluyor.rabbim üstadımıza uzun ömürler ve sağlık sıhhat versin.benim ömrümü onun ömrüne eklesin.

kubra IP: 88.230.66.xxx Tarih : 5.10.2007 22:50:37

boyle mübarek bir insana laf soyleyenlerin akıbetini merak ediyorum.her zaman yaptıkları gibi yine bütün olayları islama yüklemişler.zalimler icin yaşasın cehennem


İSMAİL DİNÇER IP: 85.102.104.xxx Tarih : 2.08.2007 16:54:17
BENİM İÇİM RAHAT MAHMUT USTAOSMANOĞLU (K.S) HOCAM AYAKTA OLDUKTANSONRA AMA YALAN SÖLÜYORLAR ONUN HAKKINDA... ONA İFTİRA ATANLAR Kİ ALLAH ONLARI AFFETSİN

hasibe darende IP: 88.242.37.xxx Tarih : 13.06.2008 18:35:59

zaten insanoğlunun huyu bu nerde aksakallı dede görse hemen duygusallaşır hiç o kişiden şüphe etmez zaten dünya bu yüzden kötüye gidiyo...


RUKİYE IP: 88.226.159.xxx Tarih : 20.05.2008 13:12:22

evet bu şekilde cinayetler tarikatı falan anılması çok kötü bilmeyenler inanıyorr.bende hocama şifalar diliyorum ve rabbim bizi oyolda ilerlemeyi nasip kılsın medya yazmadığını bırakmamış ama kirletemezler ALLAH ın izninyle


Hafzanur GARİP IP: 88.241.136.xxx Tarih : 24.01.2008 21:55:02

şehitler için ölü demeyiniz zira onlar diridir fakat siz farkında degilsiniz.mayram hocamız şehit gittigini herkez biliyor. bu rabbimizin imtihanıdır,kim hangi insan alimlerimizin hakkında yorum yapa bilir.Biz acisiz unutmayın bizler imtihana tabi tutuluyoruz ve ölecegiz bunu unutmayız.Hocalarımıza birşeyler söylemek haddimize degildir,atıp tutmakla olmaz böyle şeyler. Onlar islamı yaşayanlardır, unutmayın bize laf düşmez


Huseyin Atesyurek IP: 84.26.199.xxx Tarih : 8.08.2008 20:23:16

Hocamizin dedigi gibi, birbirimizi kaybetmiyelim disardaki zaten sapik.


yusuf özdemir IP: 81.214.151.xxx Tarih : 19.01.2008 19:15:13

neden herşey istediniz şekilde yorumlıyosuz günümüzde o kadarçok cemaaat varki am hiç biri sü-nneti bucemaat kadar yaşamıyor ve kimse bunlar gibi egitime önem vermiyor böyle yargılamakdansa bence degerini bilelim böyleson ulamalrıda kaçırmayalım..


zeynep IP: 78.166.168.xxx Tarih : 17.08.2008 04:03:33

çok komiksiniz...bu haberlerle cemaati karalayamazsınız..bunları değil de hızır hoca cinayetini yazın isterseniz..


mehmet tokluk IP: 78.181.89.xxx Tarih : 28.06.2008 19:07:59

emekli bayram ali öztürk hocamızın vefatı bizi derinden sarsmıştır.İnşallah bir daha tekrarlanmaması dileğiyle. MEHMET TOKLUK