22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çıplak şantaj uzmanı

Erzurum’da kendisine yardım getiren AKP’li belediye meclis üyesi İsa Ö’yü tuzağa düşürüp çıplak görüntülerini cep telefonuna kaydettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan 20 yaşındaki Gökçe Kıran, bu kez şantiye şefi Giray K’ya aynı yöntemle şantaj yapınca tutuklandı.

İddiaya göre, Erzurum-Çat Karayolu üzerindeki bir inşaat firmasında şantiye şefi olarak görev yapan 35 yaşındaki Giray K, Gökçe Kıran’ın daveti üzerine 20 Aralık 2006’da Caferiye Mahallesi’ndeki gecekonduya gitti. Odada Gökçe Kıran’ı bekleyen Giray K, bir anda ellerinde keser ve bıçaklarla odaya giren Kıran’ın sevgilisi 24 yaşındaki Abdulhamit Öztürk, arkadaşları 26 yaşındaki İbrahim Kaya ve 28 yaşındaki Erkan Ağcakale’yi görünce şaşkına döndü. Kandırıldığını anlayan Giray K, "Soyun lan bakalım" sözü ile ne yapacağını şaşırdı. Öztürk, Kaya ve Ağcakale, Giray K’yı zorla soyundurduktan sonra cep telefonuna çıplak görüntülerini çekti ve 2 bin YTL’lik bir senet imzalattıktan sonra serbest bıraktı.

İNTERNETTE YAYIMLARIZ

Gökçe Kıran, daha sonra Giray K’nın cep telefonuna mesaj çekerek "Arkadaşlarımız cezaevinde. Para yardımı yapmadığın takdirde görüntülerini internetten yayınlayacağız" diye tehdit etti. bunun üzerine Giray K, geçen 23 Mart’ta Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Gökçe Kıran hakkında "şantaj, tehdit ve gasp" suçlarından arama kararı çıkarıldı. Mahkemenin gönderdiği celp kağıdıyla birlikte 6 Nisan’da 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Kıran, Giray K’nın suçlamalarını kabul etmedi. Gökçe Kıran, "Giray Bey ile evime gittik. Pantolununu çıkardıktan sonra ’Benimle yatar mısın?’ dedi. Giray Bey’e kesinlikle senet imzalattırmadım" diye kendini savundu. Mahkemenin, gıyabi tutuklama kararını vicahiye çevirdiği Gökçe Kıran, Erzurum H Tipi Cezaevi’ne konuldu. Soruşturma kapsamında şantaja karıştığı iddia edilen sanıklardan Erkan Ağcakale hakkında da gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade veren Giray K. ise "Çıplak görüntümü cep telefonuna kaydederek ’Para vermezsen görüntülerini internette yayınlayacağız’ diyerek tehdit edip 2 bin YTL’lik senet imzalattılar. Gökçe son olarak cep telefonuma ’Arkadaşlarımız cezaevinde. Para yardımında bulunacaksın’ diye tehdit mesajı atınca şikayette bulundum" dedi.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 08:23:44
Güncelleme :9 Nisan 2007 Pazartesi 08:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEYFO CULLO IP: 85.104.110.xxx Tarih : 9.04.2007 12:09:04
VALLA BANA GORE KADIN HAKLI O ADAMLAR SAPIK OLMASA NIYE KADININ EVINE GIDER KARDEŞİM KADIN NE YAPSN SUÇ SEF İLE MECLİS UYESINDE