22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çırağan'da 'Milenyum Polisi' defilesi

Ünlü modacı Faruk Saraç tarafından hazırlanan yeni polis üniformaları, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen bir defileyle tanıtıldı. 

Geceye katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, polis ekiplerinin Taksim Meydanı'nda düzenlenmek istenen bombalı saldırıyı gerekli tedbirleri alarak engellediğini hatırlatarak, "Bu tür saldırılar polisimizin sıkı takibi sonucu bugüne kadar engellendi, bugünden sonra da engellenecek" dedi. 


Çırağan Sarayı'nda "Milenyum Polisi" konseptiyle hazırlanan geceye, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, ünlü sanatçılar İbrahim Tatlıses, Tuğba Özerk, Metin Akpınar, Adnan Şenses, Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve çok sayıda davetli katıldı.
 
İstanbul Valisi Muammer Güler, Polis Teşkilatı'nın 162. yılında canla başla mücadele verdiğini belirterek, "Polisimiz her zaman vatandaşımızın yanında" dedi. Güler, Taksim'de düzenlenmek istenen bombalı saldırının hatırlatılması üzerine, "Polisimiz gerekli tedbirleri alarak saldırıyı gerçekleşmeden engellemiştir. Bu tür saldırılar polisimizin sıkı takibi sonucu bugüne kadar engellendi, bundan sonra da engellenecek" diye konuştu. 

1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel ise Polis Teşkilatı'nın 162. yılının hayırlı uğurlu olmasını diledi. Tuncel, Türkiye'nin Irak'ta sınır ötesi bir operasyon yapıp yapmayacağının sorulması üzerine, "Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bugün toplandı ve gerekli açıklamayı yaptı. Benim başka bir açıklama yapmam söz konusu olamaz" şeklinde konuştu. 

Geceye katılan ünlü sanatçılardan İbrahim Tatlıses de, "Polisimiz gerçekten zor şartlarda çalışıyor. Benim işyerim Seyrantepe'de olduğu için polis lojmanlarını biliyorum. Onların yaşadığı şartları görüyorum. Onlara ne kadar destek versek azdır" diye konuştu. Tatlıses, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sorulması üzerine ise "Ben o kadarını bilemem" dedi. 

Defileyi izleyen bir başka sanatçı Adnan Şenses ise, "Polisimizle gurur duyuyorum. Benim 2 ay önce arabam çalınmıştı. Polisimizin sıkı takibiyle arabam Sivas'ta bulundu. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır" diyerek polis teşkilatına duyduğu güveni dile getirdi.
Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına adaylığıyla ilgili düşüncesini sorması üzerine Şenses, "Cumhurbaşkanlığı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin kendi kararıdır. Saygı duymak gerekir. Mutlaka bir bildikleri vardır. Hayırlısı olmasını diliyorum. Vatanımız sağ olsun" şeklinde konuştu. 

Bir süre önce alkollü araç kullanırken yakalandığı trafik polisleriyle mahkemelik olan şarkıcı Tuğba Özerk de geceye katılanlar arasındaydı. Özerk, polislerle davalık olduğunun hatırlatılması üzerine, "Benim meselem o 2 polis arkadaşla. Tamamen kişisel. Yoksa polis teşkilatımızı seviyoruz. Bugün de polislere destek vermek için buraya geldim. O polislerle davam var diye buraya gemlemezlik olmaz" dedi.
Gecede ünlü modacı Faruk Saraç tarafından hazırlanan yeni polis üniformaları ünlü mankenler Çağla Şikel, Şebnem Scheffer, Tuğba Özay ve Atilla Saral'ın yer aldığı defileyle tanıtıldı. Davetlilerin büyük beğenisini toplayan üniformalar, sık sık alkış aldı. Gece ilerleyen saatlerde son buldu.
İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 04:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatma Karasu IP: 85.108.219.xxx Tarih : 11.04.2007 11:09:31
DEGISIKLIK IYIDIR IYI DUZEL OLMUS