16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

CNR'ın patroniçesi gözaltında

CNR Fuarcılık işletmecisi Ceyda Erem mali polis tarafından gözaltına alındı. Ceyda Erem'in şirketine daha önce Mali polis baskın düzenlemiş ve inceleme başlatmıştı..
CNR Fuarcılık işletmecisi Ceyda Erem mali polis tarafından gözaltına alındı.

Yeşilköy'de gözaltına alınan Erem'in, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmesi bekleniyor.

İstanbul Mali Şube'den 25 kişilik bir ekip 27 Şubat'ta CNR Fuarcılık'a baskın düzenlemiş ve bilgisayar kayıtlarını incelemeye almıştı.

CNR İletişim Grubu Başkan Yardımcısı Reha Tartıcı, incelemenin iki farklı tarihte yapılan iki ayrı Boat Show Fuarı ile ilgili olduğunu söylemişti. 

İhbarın NTSR tarafından yapıldığını iddia eden Tartıcı, NTSR hakkında yüklü tazminat davası açacaklarını belirtmişti. NTSR ise yaptığı açıklamada, incelemenin kendileriyle hiçbir ilgisi olmadığını ifade etmişti.

Öte yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fuarcılık Komitesi, Ceyda Erem'in patronu olduğu CNR Sektörel Fuarcılık'ın 'fuar yapma yetkisini' 2007 itibariyle iptal etmişti.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ve İstanbul Ticaret Odası ile kavgalı olan CNF Fuarcılık'ın patronu Ceyda Erem'e gelen bu fuar yasağı, kulislerde 'Ceyda Hanım gözden düştü' diye yorumlanmıştı.

Daha önce adı Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ile aşk dedikodularına karışan, Ceyda Erem uzun bir süre kamuoyunun gündemini meşgul etmişti.

Tüzmen de Erem de söz konusu dedikoduları yalanlarken, hükümet kanadında bazı çevrelerin bu dedikodulardan rahatsız oldukları biliniyordu.

Bu arada Erem'in CNR Sektörel Fuarcılık dışında yine fuar düzenleyen 4 şirketi daha bulunuyor.

Daha önce basında çıkan haberler

Ceyda Erem'in şirketine mali polis incelemesi 
(Referans gazetesi)
28.02.2007

Mali Şube ekipleri dün Ceyda Erem'e ait CNR Fuarcılık'a bir baskın düzenleyerek şirket bilgisayar ve evrak kayıtlarını incelemeye aldı. CNR yetkilileri inceleme ile ilgili olarak NTSR Fuarcılık'ı suçladı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ceyda Erem'e ait CNR Holding bünyesindeki CNR Uluslararası Fuarcılık ve Ticaret AŞ'nin Yeşilköy'deki merkezine dün sabah saatlerinde baskın düzenledi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şirket bilgisayar ve evrak kayıtlarını incelemeye aldı. 25 kişilik ekibin gün boyu süren incelemesi sırasında 400 şirket personeli de Mali Şube polislerinin rahat çalışabilmesi için bina dışına çıkarıldı.

Mali Şube Müdürlüğü inceleme hakkında basına bir açıklama yapmadı. CNR Holding Pazarlama Grup Başkan Yardımcısı Reha Tartıcı ise baskından bir saat sonra yaptığı açıklamada Mali Şube'nin aldığı bir ihbar üzerine şirket kayıtlarını incelemeye aldığını belirtti. İhbarın, CNR'ı Boat Show Fuarı'nın isim hakkı konusunda mahkemeye veren NTSR Fuarcılık tarafından yapıldığını ileri süren Tartıcı, "Bu iddia asılsız ve haksız bir ihbardır. Bunu değerlendirmek üzere Mali Şube'ye bağlı ekipler sabah CNR Müdürlüğü'ne geldi. Rahat çalışmaları için personelimizi dışarı çıkardık. Şu anda neden geldikleri yönünde bir açıklama yapmayacağım ancak hakkımızdaki asılsız ihbarın NTSR Fuarcılık sahipleri Nuri ve Serkan Tığlıoğlu tarafından yapıldığını biliyoruz. NTSR, 9-18 Şubat'ta CNR'da düzenlenen Avrasya Boat Show Fuarı ile ilgili tedbir kararı aldırmıştı ama Danıştay 13. Dairesi bu kararı kaldırdı. Fikri Sinai Hakları Hukuk Mahkemesi'nde açtıkları iki dava ise reddedildi. Ancak bizimle ilgili husumetleri bitmedi. Kendilerine CNR adına yüklü bir tazminat davası açmaya hazırlanıyoruz" dedi.

NTSR iddiaları yalanladı

NTSR Fuarcılık Sahibi Nuri Tığlıoğlu ise ihbarı kendilerinin yaptığı yolundaki iddiayı kabul etmedi. Baskından haberdar olmadıklarını ve ilgilerinin bulunmadığını belirten Tığlıoğlu, "CNR ile mevcut yürüyen davalarımızın bile bu durumla ilgisi olamaz. Bizimki bir isim hakkı davası. Konunun bizimle ilgisinin olmadığı ortaya çıkacaktır" dedi.

NTSR Fuarcılık'ın hukuki işlerini takip eden Gün Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada ise şunlar belirtildi: "CNR Grubu'nun NTSR'nin tescilli markası Boat Show'u haksız olarak kullanması ve NTSR'ye karşı rekabete aykırı fiillerde bulunması nedeniyle CNR Holding bünyesinde yer alan münferit şirketler aleyhinde Rekabet Kurumu ve mahkemeler nezdinde yürüttüğümüz hukuki işlemler bulunmaktadır. Ancak bu işlemlerin konusu ile mali şubenin yaptığı incelemenin bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu çerçevede, CNR tarafından yapılan bu asılsız açıklama ile ilgili olarak her türlü yasal haklarımızı kullanacağımızı bildirmek isteriz." 

CNR'a yapılan baskında 'köstebek' iddiası 

01.03.2007 / Ayten Güvenkaya /Referans

Önceki gün İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ani bir baskınıyla şirket evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konulan CNR Uluslararası Fuarcılık'ı, eski bir çalışanının ihbar ettiği iddia edildi.

Geçen yıl üst düzey bir yetkili olarak CNR'da işe alınan bu kişinin, birkaç ay sonra iş akdinin feshedildiği ama ayrılma aşamasında şirketten bazı dosyaları da beraberinde götürerek bunları CNR aleyhine kullanma girişiminde bulunduğu ileri sürüldü.

Elindeki dosyaların, CNR'ın bazı konularda usulsüzlük sonucu haksız kazanç elde etmesini ispat eder nitelikte olduğunu söyleyen bu kişinin, birtakım şirketleri arayarak para karşılığı dosyayı vermeyi teklif ettiği iddiasında bulunuldu. Mali Şube'ye gelen ihbarın da bu kişi aracılığı ile olduğu kaydediliyor.

CNR baskınında "köstebek" konusunu gündeme getiren bu kişinin, 5 yıl önce CNR'ın fuar alanları yüzünden mahkemelik olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde (İDTM) çalışmaya başladığı, 1 yıl önce de birtakım usulsüzlükler ve provokatif yaklaşımlarının tespiti nedeniyle İDTM'ce iş akdinin feshedildiği belirtildi. Bu kişinin, ayrıca İDTM'de çalışırken CNR ile de görüşmeler yaptığının tespit edildiği belirtildi. Söz konusu şahsın, İDTM'den ayrıldığının ertesi günü ise CNR'da işe alındığı, ancak birkaç ay sonra oradan da ayrıldığı belirtildi.

CNR yetkilileri, baskın sonrası "Boat Show" Fuarı'na dair bir ihbar üzerine Mali Şube'nin inceleme başlattığını açıklarken baskının CNR'ın teşvik primi yolsuzluğu yaptığı gerekçesiyle düzenlendiği öne sürülmüştü. Mali polis, önceki gün 10.45'te başlattığı incelemeyi ise dün saat 14.00'te bitirip binadan ayrıldı.

Tüzmen'den CNR'a övgü

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ceyda Erem'in sahibi olduğu CNR Holding şirketlerinden CNR Uluslararası Fuarcılık'a yapılan baskına ilişkin, "CNR, 15 yıldır hizmet veren bir kuruluş. Önümüzdeki günlerde her şey açıklığa kavuşacaktır" dedi.

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Tüzmen, "Bugüne kadar orada, 15 yıldır gayet güzel, kayıtlara, kuyutlara uyan, daha çok yurtiçine hizmet yapan bir kuruluş var. Aynı zamanda ülkenin vergi rekortmenleri arasında yer alan bir kuruluş. Belge incelemesi, zaten tüm soruşturmalarda prosedür gereği uygulanır. Herkes kendi üstüne düşeni yapacaktır. İlgili kamu ve kuruluşlara gereken belge ve bilgiler verilir. Ona göre sonuçlanır. Ondan sonra sonuç üzerinde yorum yapmak lazım" dedi. 

Tüzmen: Ceyda Erem ile ilişkim yok 
Radikal gazetesi (17. Mayıs.2006)

Devlet Bakanı Tüzmen, dün Meclis'te gazetecilerin Ceyda Erem ile ilgili sorularını yanıtladı.

CNR Holding patronu Ceyda Erem ile yakınlığı nedeniyle gündemden düşmeyen Bakan Kürşad Tüzmen, merak edilen sorunun yanıtını verdi: Ceyda hanımla ilişkim yok, olamaz da... 

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, fuar organizasyonu yapan CNR şirketine İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nde çıkar sağlayacak şekilde özel uygulama yapıldığı ve bu şirketin sahibi Ceyda Erem ile özel ilişkisi olduğu haberlerini yalanladı. Tüzmen, eşinin kendisini Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine hanıma şikâyet ettiği ve Emine hanımın bu nedenle kendisine ters davrandığı haberlerinin de doğru olmadığını söyledi. Tüzmen'in dün Meclis'te bir grup gazetecinin sorularına verdiği yanıtlar şöyle: 

Emin Çölaşan, Hürriyet'teki yazısında resmi Paris seyahatinizin faturasını CNR'ın ödediğini yazdı ve diğer fuar şirketleri için de durumun aynı olup olmadığını sordu. Onlar da faturalarınızı ödüyor mu? 

Her fuar organizasyonunun davetine katılıyorum. CNR, TOBB, TİM gibi her fuar organizasyonu çağırınca gidiyorum. Bu gezilerde benim ve heyetimin masraflarını da onlar karşılıyor. Ama bu hep böyle olmuş. Benden önceki bakanlar için de böyle olmuş, bugüne özgü bir şey değil.
Harcırah alıyor musunuz? 

O ayrı bir konu. Perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyip belgeleriyle açıklayacağım. 

Bu seyahatlerde lobi yaptığınız da söyleniyor. 

Evet. Mesela Paris seyahatinde savunma şirketlerine Türkiye'deki fuara katılmaları için lobi yapıyordum. Bunu Türkiye için yaptım. 

CNR'a arazi satışında avantaj sağladığınız öne sürülüyor
.
İlgisi yok. Bunlar yap-işlet-devret modeliyle yapılıyor. 20 yıl sonra alt yapısı ve üstyapısıyla birlikte devredileek. Bazı serbest bölgelerde arazi bedavaya verilirken biz üstüne de para almışız. 

İstanbul Atatürk havalimanı yakınındaki araziden söz ediyorsunuz değil mi? 

Evet. Orada arazinin metrekaresi iki dolarken, beş dolar almışız.
 
Bu konuları Başbakan Tayyip Erdoğan ile konuştunuz mu? Ona da açıkladınız mı? 

Biz Başbakan ile her konuyu konuşuruz. En son seyahatte üç gün beraberdik. Bali'de D-8 zirvesinde inanılmaz mücadele verdik, genel sekreterlik için. Türkiye adına iki önemli imza attım. Ama kimse bunları yazmıyor. 16-17 saat yolculuk yaptık, ülkenin pek çok meselesini konuştuk. 

Bu konuyu konuştunuz mu? 

Hayır. Ne ben konuştum, ne de sayın Başbakan açtı. Ama bakın bu arada başka dedikodular da çıktı. Emine hanımın benim elimi sıkmadığı yazıldı. Yalan. Emine hanım, hanımefendi bir hanımdır. Sonra, eşimin ona şikâyete gittiği yazıldı. Bu da yalan. Daha önce ortaya atılan iddialarda, Irak olayında haklılığımız ortaya çıktı, şimdi de ortaya bu çıkarıldı. 

Başbakan hakkınızda neden soruşturma izni verdi? 

Onu, sayın Başbakan'a sorun. 

İma yollu da olsa, CNR'ın sahibi (Ceyda Erem) ile aranızda bir aşk ilişkisinin olduğu söyleniyor. Var mı?
Olmadı. Olamaz da. 

'Eşi Emine hanıma çıktı' 

Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, dünkü köşe yazısında Tüzmen ve Erem'in dostluğuna da değinip şunları yazmıştı:
"Özel hayatınız kimseyi ilgilendirmez. Nitekim o 'bel altı vuruş' yapmakla suçladığınız gazeteler somut bilgilere rağmen özel hayatınızla ilgili tek haber yapmadılar. Eşinizin Emine Erdoğan'a kadar çıkıp gözyaşları içinde yardım istediğini bilmelerine rağmen sustular. Emine Hanım'ın konuyu sizinle dostluğu olan iş dünyası temsilcilerinin eşlerine taşıdığını öğrenmelerine rağmen yine de sessiz kalmayı tercih ettiler."

ajanslar /basından
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 15:57:56
Güncelleme :26 Mart 2007 Pazartesi 16:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ender Bozbiyik IP: 84.73.144.xxx Tarih : 26.03.2007 20:00:30
Umut ederimki böyle bir capta yolsuzluk olmamistir... Eger varsa sayet, büyük bir kayip ve bizim icin Cumhuriyetin kurulusunda Yüce Oender Atamizin, Sehitlerimizin ve Cumhuriyetin gelisimde büyük paylari olan herkeze yapilan bir haksizliktir ve inkardir*** Cagdas ve gelismis demek avrupali olmak degildir bence, cünkü cagdas ve gelismis, biz Türk Milleti icin 'kemalist' olmak demektir ve bir namus borcudur***

İSMAİL KOÇ IP: 88.229.206.xxx Tarih : 26.03.2007 18:38:34
Ateş olmayınca duman mı tüter, gülom gülom!Biz bu filimi yıllardır seyrediyoruz!Bir köylü olarak bunları duyup sezerken hükümet erkanının farkında olmaması akla çok kötü şeyler getiriyor çok..!Belliki bu fuarlardan bazıları nemalanıyor! Yoksa eloğlu fuar açarmış varsın açsın!Ama kendi kesesinden açsın! Yetim hakı yiyerek değil!Yurt dışında veya içinde açılan fuarlara yapılan hazine yardımı mutlaka kesilmeli!