28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Coca-Cola'ya rüya davası

Samsun'un Alaçam İlçesi’nde oturan emekli öğretmen Hasan Sancak, gördüğü ve notere onaylattığı bir rüyasının, 5 yıl sonra bir meşrubat firması tarafından reklam filmi yapıldığı iddiasıyla, ‘Rüyalarımı çaldılar’ diyerek dava açtı.

Samsun'da, daha önce gördüğü rüyasını notere onaylatan ve bu rüyasını bir kola üreticisi firmanın reklam film olarak kullandığını iddia eden emekli bir öğretmenin açtığı tazminat davasının görülmesine başlandı.

30 Kasım 2000 yılında gördüğü bir rüyayı ilginç bularak Bafra ilçesinde noter onaylattıktan sonra bu rüyayı 'reklam şirketlerine gönderen', 2005 yılında Coca-Cola firmasının kendisinden olur almadan reklam filmi haline getirip yurt içi ve yurt dışında yayınlattığını iddia eden emekli öğretmen Hasan Sancak'ın ilgili firmanın Türkiye Temsilcisi ve firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan hakkında açtığı 7000 YTL'lik tazminat davanın ilk duruşması bugün Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde yapıldı.

Duruşmaya Hasan Sancak ve her iki tarafın avukatları katıldı.

Duruşmada davalı firmanın avukatı, “Dava konusu olay ile ilgili olarak hiçbir iş, işlem ve tasarrufu bulunmayan müvekkil yönünden davanın sıfat (pasif husumet) yokluğu nedeniyle reddine karar verilmesini talep ediyoruz” şeklinde dilekçe sundu.

Taraf avukatlarının davayla ilgili olarak gerekli delillerin sunulması için gün istemeleri üzerine duruşma ertelendi.

Emekli öğretmen Hasan Sancak'ın notere tastik ettirdiğini söylediği rüya şöyle:

“Rüyamda karnımın zil çaldığını fark ederek uyandım. saat gece 03.00 idi. Yataktan kalkarak mutfağa gittim. Buzdolabının kapağını açtım. İçinde yiyecek aradım. Ne yazık ki buzdolabında ve evde yiyecek hiçbir şeyin olmadığını gördüm. Açlıktan ayakta duracak dermanım kalmamıştı. Su ile karın doyurulmaz diyordum, birden aklıma misafir odasındaki bilgisayarım geldi. hemen misafir odasına koştum. Bilgisayarımı açtım, bilgisayar faresini elime alarak, internete geçtim. Büyük bir market aramaya başladım.

Uzun uğraşlardan sonra karşıma internette büyük bir süper market çıktı. Reyonlarda ne yoktu ki, tavuk, peynir, zeytin, sucuk, pastırma... Canımın çektiği hangi yiyecekler varsa, farenin imlecini o yiyeceklerin üzerine teker teker getirerek bir bir tıkladım. Her tıkladığım yiyecek benim buzdolabına üstten dolmaya başladı. Buzdolabını süper marketten ağzına kadar doldurdum. Sevincimden havalara zıplıyordum. Kendi kendime bolluk ne güzel şey diyordum. Birden aklıma bu yiyeceklerin parasını vermediğim geldi. Doldurduğum o yiyeceklerin hesabını yapmaya başladım. Hanımın seslenmesiyle tatlı düşten uyandığım zaman durmadan elimin ağzıma gittiğini, sanki o yiyecekleri yiyor gibi bir hal aldığını gördüm.”

Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 21:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan sancak IP: 85.103.187.xxx Tarih : 4.10.2006 12:53:51
NOTER ONAYLI RÜYA İLE COCA COLA’NIN MAHKEMESİ 22 KASIM 2006 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAMSUN’DA!.. Bu yazımı Orta Karadeniz Bölgesinin en şirin ilçelerinden biri olan, yeşille mavinin kucaklaştığı turistik Samsun’un Alaçam ilçesinden yazıyorum. Habere konu olan kişiyim.Haberimi kamuoyuna duyurduğunuz için teşekkür ediyorum Adım soyadım Hasan Sancak’tır. Alaçamlı Halk Şairi, Reklâm Yazarı, Eğitimci, Gazeteciyim.24 senedir basının içindeyim.50 yaşındayım. Nagehan isminde bir kızım, Alp Cihan ve Boğaç Han isminde de iki tane erkek çocuk sahibiyim. O' dur, Onlar Analarımız, Benim Annem Melekti isimli üç tane şiir kitabım vardır. Bu kitaplarımla birlikte basıma hazır 40 tane şiir kitabım ve 4000 tane şiirim okuyucularla buluşmayı beklemektedir. Ben, I Aralık 2000’de gördüğü rüyayı notere onaylatan dünyadaki ilk ve tek kişiyim. O tarihten itibaren de düşümde reklâm senaryoları görerek, notere onaylattım. Bu tarihten sonra da reklâm senaryoları yazmaya başladım. Reklâm yazarı oldum. Şimdiye kadar şiir kitaplarım, NOTER ONAYLI RÜYA REKLÂM SENARYOLARIM, Notere onaylattığım "Televizyonlar İçin 300'e yakın İlginç Yarışma ve reklâm senaryolarım ile kamuoyunun gündemine geldim. Toplam 400 tane alternatif reklâm senaryom vardır. Notere onaylattığım 20 tane reklâm senaryom bulunmaktadır. Bunların sekiz tanesi rüya reklâm senaryosudur. Noter Onaylı üç tane rüya reklâm senaryom COCA COLA -MAVİ JEANS- TURKCELL ve BLENDAX Şirketleri tarafından ulusal televizyonların reklâm kuşaklarında gösterilmiştir. Rüya reklâm senaryolarımın iki tanesi gerçek rüyadır. Bunları RÜYALARIMI GERİ VERİN kitabımda okuyucularla buluşturacağım. Google’den Hasan Sancak ya da Noter Onaylı Rüya diye yazarsanız onlarca haberlerimle karşılaşacaksınız. Not: Daha geniş bilgi için lütfen sitemi ziyaret ediniz. WEB HASAN SANCAK WEB NOTER ONAYLI RÜYA Web.blogcu.com/noteronayliruya/ HASAN SANCAK ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ REKLÂM YAZARI (EĞİTİMCİ-GAZETECİ) TEL: 0362–621 27 79 CEP: 0–505–395 81 68 E-mail: E-mail: noteronayliruya55@mynet.com noteronayliruya55@yahoo.com noteronayliruya55@hotmail.com noteronayliruya55@gmail.com Alaçam-SAMSUN