22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çocuk Esirgeme'den tecavüz açıklaması

İstanbul'daki Yeldeğirmeni Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü Kenan Arslan,16 yaşında bir erkek çocuğuna tecavüz edildiği yolunda basında çıkan haberleri doğruladı. Ancak Arslan, ''Bu bir münferit olaydır, burada görevli arkadaşlarımızın çoğu bayandır, zorla birşeyin olması mümkün değildir'' açıklamasını yaptı.

Olayın, tecavüze uğrayan çocuğun müdür muavini ile konuşması ile ortaya çıktığını belirten Kenan Arslan, "Bu bir münferit olaydır, olay tamamen adli mercilere intikal etmiştir, bu konu ilgili fazla konuşmak doğru değildir" dedi.

Tecavüze uğradığını iddia eden çocuğun sokaklarda yaşadığını ve kurumlarının ona sahip çıktığını söyleyen Arslan ,"Bu olay sürekli kurumumuz içinde baskı uygulanıyor diye gündeme gelmiştir" diye konuştu.

Okulda kalan diğer çocuklar ise arkadaşlarının Taksim'de sokakta yatarken tecavüze uğradığını kendilerine anlattığını ileri sürdü.

Önceki gün, 16 yaşındaki bir erkek çocuğu, yurt yönetimine tecavüze uğradığı iddiasıyla şikayette bulunmuştu.

Yurtta kalan 16 ve 17 yaşlarındaki iki kişi, şikayette bulunan gence tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.
CNN Turk
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 03:35:32
Güncelleme :8 Ocak 2007 Pazartesi 07:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?