22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çocuk hırsızlar balkondan düştü

İzmir'in Karataş semtinde 2 katlı binanın ikinci katındaki dairenin balkonuna hırsızlık amacıyla giren 13 ve 10 yaşındaki 2 kuzen, bu evin kapısını açamayınca alt kattaki evin balkonuna atladı. Balkona atlayınca birinin kolu, diğerinin ise 2 ayağı birden kırılan hırsızlar, inlemeleri duyan mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine eve gelen ambulansla hastaneye götürüldü.


Karataş semti 335 Sokak 32 numaralı binanın birinci katındaki Akide Şerbetçi'ye (65) ait evin balkonunda inleme sesi duyan mahalle sakinleri, polise ve 112 Hızır Acil Servise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekibi, balkonda yardım isteyen kişilere ulaşmak için ahşap olan binanın kapısını zorlayarak içeri girdi. Polisler, balkonda bulunan 13 yaşındaki M.Ö.'nün sağ kolunun, 10 yaşındaki R.Ö'nün ise iki ayağının birden kırılmış olduğunu gördü.

SUÇ MAKİNESİNİN” KARDEŞİ ÇIKTI

Olay yerine gelen 112 Hızır Acil Servis ambulansı görevlilerinin evde ilk müdahalesini yaparken yaralı çocuklarla konuşan polisler, M.Ö. ile R.Ö'nün amca çocukları olduğunu, hırsızlık amacıyla çatıdan ikinci kattaki dairenin balkonuna girdiklerini, kapıyı açamayınca birinci kattaki evin balkonuna atladıklarını ve bu sırada yaralandıklarını öğrendi.

Bu arada, yaralı çocuklardan M.Ö'nün, İzmir'de hırsızlık ve yankesicilik yaptığı iddiasıyla bugüne kadar bir çok kez polis tarafından yakalanan, poliste yaklaşık 100 ayrı suç kaydı bulunan ve 'suç makinesi” lakabıyla bilinen 16 yaşındaki M.Ö'nün kardeşi olduğu bildirildi.

Yaralı çocuklar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesine kaldırıldı.

Olay yerine gelen ev sahibi Akide Şerbetçi'nin gelini Nuray Şerbetçi, kayın validesinin evine girmek isterken yaralanan 2 hırsızı görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Kayın validesi 65 yaşındaki Akide Şerbetçi'nin 3 gün önce Kastamonu'daki kızının yanına gezmeye gittiğini söyleyen Nuray Şerbetçi, “Bu yaştaki çocukların hırsızlık yaptığına inanamıyorum, yaralı hallerini görünce şaşkına döndüm” dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 18:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?