19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çocuk pornosunda tahliyeler

"Çocukların cinsel istismarı, müstehcen görüntü ürünlerinin üretiminde çocukları kullanarak bu ürünlerin içeriğini basın ve yayın yoluyla yaymak" suçundan tutuklu yargılanan 5 sanıktan 4'ü tahliye edildi.

Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü ilk duruşmasına, tutuklu sanıklardan Muhammed Murat Yılmaz, Fuar Duran, Engin Turhan, Cüneyt Kurtoğlu, Murat Polat ve avukatları ile mağdur çocukların avukatları katıldı.

Sanık Engin Turhan'ın avukatı Cevdet Kaplan, müvekkili aleyhinde, Turhan'ın kendi beyanlarından başka maddi delil bulanmadığını belirterek, Turhan'ın ifadesinde sözü geçen çocukların gerçekte olup olmadığının dahi araştırılmadığını kaydetti.

Kaplan, ifadede adı geçen çocuklardan sadece Doğukan adında bir çocuğun varlığının tespit edildiğini, onun da beyanında cinsel içerikli herhangi bir harekete maruz kalmadığını ifade ettiğini aktararak, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini ve uzun süredir tutuklu olduklarını belirterek, sanıkların tahliyesine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Hasan Aykaç ise sanık Cüneyt Kurtoğlu hakkındaki delillerin toplanmamış olması nedeniyle bu sanığın tutukluluk halinin devamına, diğer tutuklu sanıkların ise tutuklu kaldıkları süre ve haklarındaki delillerin toplanmış olduğu dikkate alınarak, bu sanıkların tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Kerim Yılmaz, sanıklardan Fuat Duran, Engin Turhan, Murat Polat ve Muhammed Murat Yılmaz'ın tahliyesine, sanık Cüneyt Kurtoğlu'nun ise tutuklu kalmasına karar verdi.

Yargıç Yılmaz ayrıca, tahliye olan sanıklara yurt dışına çıkışlarının yasaklanması suretiyle adli kontrol uygulanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.


aa
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 16:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?