19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çocuk tacizcisi linç ediliyordu

Şırnak'ta 2 kız çocuğunu tecavüz ettikten sonra öldüren, 6 kız çocuğuna cinsel tacizde bulundugu iddiasıyla tutuklanan Abdullah Başçı, cezaevindeki mahkumlar tarafindan dövüldükten sonra kaldırıldığı ŞIrnak Devlet Hastanesi'ni basmak isteyen yüzlerce kişi tarafından linç edilmek istendi. 

Hastanenin kapı ve camlarını kıran öfkeli kalabalığı önlemek için polis biber gazı kullanıp zirhlı araçlarla hastanenin etrafini çevirdi. Bazı kişiler barikatı aşıp hastane içine girdi. Olayları önlemek için polise takviye olarak jandarma hastane önüne gelerek güvenlik önlemlerini artırdı.

Şırnak'ta 1999 yılında 13 yaşındaki Emine Yorgun'u 2 ay önce aynı yaştaki Saliha Tekman'i tecavüz eden, ardından öldürdügünü itiraf eden ve 6 kız çocuğuna cinsel tacizde bulunan inşaat işçisi 21 yaşındaki Abdullah Basçı, 25 Kasım'da tutuklandı.

Şırnak Cezaevi'nde bir hücrede tutulan Basçı, bugün tuvalete giderken, diğer tutuklu ve hükümlüler tarafindan dövüldü. Jandarma tarafindan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Basçı'nın hastanede olduğunu öğrenen yüzlerce kişi Basçı'yi linç etmek için hastane önünde toplandı.

Basçı'nin kendilerine verilmesini isteyen öfkeli grup Şırnak Devlet Hastanesi'nın kapı ve camlarini kırdı. Bazı kişileri güvenlik önlemini yarıp hastane içine girdi. Öfkeli kalabalığı önlemede yetersiz kalan polise takviye olarak Il Jandarma Alay Komutanligi'ndan askerler sevk edilirken, öfkeli gruptakilerin sayısı 2 bini buldu.

Güvenlik güçleri öfkeli grubu dağıtmak için biber gazi kullanıp, hastane girişiini zırhlı araçlarla abluka altına aldı. Öfkeli kalabalık, sık sık ‘Şırnak temizdir, temiz kalacak’ ve ‘Sapığı bize verin’ diye slogan attı.

Şırnak Belediye Başkanı DTP'li Ahmet Ertak, Emniyet Müdürü Salih Kaya ile Il Jandarma Komutanı Albay Habip Doğan, hastaneye gelerek Şırnaklılar'ı sakinleştirmek büyük çaba harcadı.

Bu arada Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastalar güvenlik gerekçesiyle Şırnak Askeri Hastanesi'ne götürüldü.

Şırnak'ta öfkeli grubun hastane önünde bekleyişi sürerken, zaman zaman hastane içine girmek için girisimde bulunulduğu belirtildi.

DHA/Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 16:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?