19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çocuk yuvasında 148 çocuk zehirlendi

Bursa Valisi Nihat Conpolat, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı Sırameşeler Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdunda 148 çocuğun öğle yemeğinden zehirlendiğini belirterek, “3 tanesi yoğun bakımda, onların da durumu iyi. Büyük çoğunluk da taburcu edildi” dedi.

Çekirge Çocuk Hastanesinde tedavi altında alınan çocukları ziyaret eden Vali Canpolat, ziyaret sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıda zehirlenmesi nedeniyle çeşitli hastanelere kaldırılan çocukların büyük çoğunluğunun taburcu edildiğini, sadece Çekirge Çocuk Hastanesinde 28 çocuğun müşahede altında tutulduğunu bildirdi.

Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu, 1-2 saat içinde büyük çoğunluğunun taburcu edilerek yurtlara gönderileceğini ifade eden Canpolat, “148 çocuğumuz öğle yemeğinden zehirlendi. Şu an 3 tanesi yoğun bakımda, onların da durumu iyi. Büyük çoğunluk da taburcu edildi. Çok şükür ciddi bir sağlık sorunu yaşanmadı” diye konuştu. 

Canpolat, çocukların yedikleri öğle yemeğinden zehirlendiğinin tespit edildiğini, konuyla ilgili incelemenin başlatıldığını sözlerine ekledi.
A.A.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 22:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?