18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çocuklar 'bayram etti'

Ramazan Bayramı'nın birinci gününde birçok yerel yönetici ve bürokrat, Malatya'da 0-6 yaş arasındaki küçük çocuklara işkence görüntülerinin tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmasının ardından çocuk yuvalarına akın edip armağanlar dağıttı. İzmit'te ise şehir eşkıyaları yine işbaşındaydı. Bayram namazı sonrasında havaya ateş açılması sonucu iki kişi yaralandı.

Ç ubukçu'ya ziyaret

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Eyüp Çocuk Yuvası'nda kalan çocukları Sarıyer'deki evinde kabul etti. Çubukçu, 7-12 yaş grubundaki 8 çocuğu kabulünde, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukları evinde ağırlamanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Darülaceze'ye giden İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler müessese sakinleriyle bayramlaştı. Binadaki çocuk yuvasını da gezen Güler ve eşi, 0-1 yaş grubundaki çocukları kucaklarına alarak sevdi. İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinç , Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Şişli Kaymakamı Mehmet Demirezen de Darülaceze'ye ziyarette bulundu.

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy , kendi adını taşıyan çocuk yuvasına yaptığı ziyarette çocukları tek tek öptü. Vali Aksoy'la birlikte yuvayı ziyaret eden CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan da armağanlarını açmakta zorlanan çocuklara yardım etti.

Gökçek top dağıttı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Yunus Emre, Hasköy ve Güneşevler mahallelerinde yol boyunca çocuklara otobüsten top attı. Elazığ, Yozgat, Çanakkale'de de yöneticiler çocuk yurtlarının ve huzurevlerini ziyaret ettiler.

50 YTL harçlık

Diyarbakır'da yetiştirme yurdundaki çocuklara valilik tarafından 50'şer YTL bayram harçlığı ile eşofman takımı dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de SHÇEK'e bağlı Diyarbakır Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti.

Vali, eşine şiir dinletti

Aydın Valisi Mustafa Malay da SHÇEK yurdundaki çocuklarla bayramlaştı. Malay, yurtta kalan bir gencin okuduğu ''Annem'' isimli şiiri beğenince, eşi Selma Malay 'ı cep telefonundan arayarak, şiiri dinletti.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış da Nevşehir Valisi Alaattin Turhan 'la birlikte Nevşehir Yetiştirme Yurdu'ndaki çocuklarla görüştü.

Bayram magandası

İzmit'in Orhan Mahallesi'nde oturan emekli işçi Fahri Kalkan (72), bayram namazını kılıp evinin kapısının önüne geldiğinde kimin tarafından atıldığı belirlenemeyen kurşunla kafasından yaralandı. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kalkan'ın kafasındaki kurşun, yaklaşık bir saat süren ameliyatla çıkartıldı. Alikahya beldesinde de Ahmet Kurt (19), kim tarafından ateşlendiği tespit edilemeyen silahla göğsünden yaralandı. Tedavi altına alınan Kurt'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Maytaplar zehir etti

Adana'da maytapla oynayan 12 çocuk, yaralandı. Bayramlaşmaya giden 6 yaşındaki G. S. 'ye (6) de çevredeki çocuklar maytap attı. Gözünden yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı. Bursa'da Ş.F 'nin (16) ise maytapla oynarken parmağı koptu.

Dinlerin kardeşliği

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Ortodoks kilisesi, Müslüman halkın bayramını afişle kutlama geleneğini bu yıl da sürdürdü. Mersin'de ise Özel İkinci Baharım Yaşlı Bakım ve Dinlenme Evi'nde kalan Ermeni kökenli Tahuki Desteoğlu da birlikte yaşadığı yaşlılara birer gül vererek bayramlarını kutladı.
.
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 06:16:23
Güncelleme :4 Kasım 2005 Cuma 16:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?