22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çocuklara hırsızlık yaptıran çeteye darbe

İzmir'de, kentin çeşitli ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yerinden hırsızlık yaptıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda, örgütün 12 üyesiyle birlikte çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, hırsızlık suçundan yakalanan bazı kişilerin organize çalıştığı yönünde bilgi gelmesi üzerine inceleme başlattı.

Ekipler, 4 ay sürdürdükleri inceleme sonucu, U.T'nin ele başılığını yaptığı iddia edilen çıkar amaçlı suç örgütü üyelerinin Konak, Karşıyaka, Çiğli, Buca, Gaziemir, Menemen ve Aliağa ilçelerinde 150 ev ve iş yerinden hırsızlık olayına karıştıklarını belirledi.

Mahkeme kararıyla belirlenen 18 ev ve iş yerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, şebekenin üyeleri oldukları iddiasıyla İ.T, A.A, F.Ç, T.Ö, Y.D, R.K, B.D, C.T, T.M, N.G, İ.Ç. ve Z.A.T. gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 6 tabanca ve mermiler, 4 av tüfeği, Kalaşnikof ve piyade tüfeği kasaturaları, 2 kılıç, 10 televizyon, 5 müzik seti, 3 DVD oynatıcı, 5 VCD oynatıcı, 5 bilgisayar kasası, 3 monitör, 8 fotoğraf makinesi, 2 kamera, çok sayıda elektronik eşya ve takı, uyuşturucu madde, çek ve senet ele geçirildi.
Şebekenin elebaşı U.T. ile suç örgütünü yönlendiren Ü.Ç. ve C.A'nın ise başka suçlardan tutuklu bulundukları belirlendi.

Gözaltına alınanlardan bazılarının çeteye para ve ekipman desteği verdikleri, çalıntı malların satışına komisyon karşılığı aracılık ettikleri, ihtiyaçları olan bazı malzemelerin çalınması için sipariş verdikleri iddia edildi.

Zanlıların, ayrıca, 18 yaşın altındaki çocukları uyuşturucuya alıştırdıkları, daha sonra bu kişilere gerekirse zor kullanarak hırsızlık yaptırdıkları, çek ve senet tahsilatı yaptıkları, mağdur vatandaşlara şikayetçi olmamaları yönünde tehdit ve baskıda bulundukları, bazı kişileri kaçırıp ölümle tehdit ettikleri, bir kişiyi öldürme girişiminde oldukları, ruhsatsız silah temin ettikleri ileri sürüldü.

Sorgulanmalarının ardından Menemen Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen zanlılar, adliye girişinde fotoğraf çeken ve görüntü alan basın mensuplarına saldırmak istedi. Zanlılar, jandarma tarafından güçlükle zapt edilerek savcılığa götürüldü.


a.a
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 12:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?