20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Çok kokan iş yerleri kapanacak

Çevre ve Orman Bakanlığı, Türkiye’de koku ile ilgili şikayetleri engellemek amacıyla kokuya sebep olan emisyonların denetimine yönelik idari ve teknik usul ve esasları belirlemek için Koku Yönetmeliği Taslağı hazırladı.

Kokunun yoğun hissedildiği yaz aylarını kapsayacak şekilde en az 3 ay süreli olarak yapılan alan çalışması sonunda bulunan toplam “Kokulu Saat Yüzdesi", yerleşim alanlarında yüzde 15’i, sanayi bölgelerinde ise yüzde 20’yi aşmayacak.

ATMOSFERE TRANSFER

Yönetmelikle, esas olarak kokulu atık gazların tesis veya iş yerlerinde toplanması ve serbest hava akımı tarafından engellenmeden taşınabilecek şekilde baca vasıtası ile atmosfere verilmesi öngörülüyor. Yine koku yaratan tesislerin yerleşim bölgelerinden uygun görülen bir uzaklıkta kurulması sağlanacak.

CEZALAR NE OLACAK

Kokuyla ilgili şikayetleri, denetçi kriterlerini sağlayan ve yetkili merci tarafından görevlendirilen en az iki kişi tarafından yapılacak. Yetkililer tarafından görevlendirilen kişiler şikayet mahallindeki tüm olası koku kaynaklarını belirleyecek. İnceleme ve ölçüm yapılacak. Koku yönetmeliğini ihlal edenlere, iş termin planının hazırlanması için 30 gün süre verilecek. Bu süre sonunda belirtilen yükümlülüğü yerine getirmeyen iş yerlerinin faaliyetleri süre verilmeksizin kısmen veya tamamen durdurulacak

Bugün
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 06:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?