18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çok ucuz atlattık

Malatya'dan kalkan ve 11.58 itibariyle bağlantı kesilen TSK'ya ait askeri uçağının Hatay'ın güneyine düştü. Uçağın içinde bulunan iki pilot sağ bulundu

TSK öğleden sonra "Malatya Erhaç Meydanından kalkış yapan bir uçağımız ile bugün saat 11.58'de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir." açıklamasıyla duyurduğu kayıp uçağın Hatay' ın Samandağ ilçesi güneyinde Suriye karasularının 8 mil açığına düştüğü öne sürüldü. Bu bölgede arama yapılabilmesi için Suriye'den izin alınmasına çalışıldığı belirtildi.

Mersin' den ve Hatay' ın İskenderun İlçesi'nden Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı birlikler uçağın düştüğü sanılan bölgeye doğru denize açıldı.

PİLOTLAR SAĞ OLARAK BULUNDU

Arama kurtarma çalışmaları neticesinde F-4E Phantom tipi uçakla Akdeniz'e düşen pilotlar sağ olarak kurtarıldı. Pilotların 2002 ve 2009 yıllarında Hava Harp okulundan mezun oldukları ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

VALİ SARAN: AKIBETİ HAKKINDA GELEN BİR BİLGİ YOK

Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Erhaç Üssü’nden 10.30’da kalkan, Hatay’ın güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz irtibatı kesilen F-4 jet uçağının saat 12.00 sıralarında radarda kaybolduğunu belirterek, "İzlenemez duruma geldi. Uçakta 2 pilot bulunuyordu. Uçağın akıbeti hakkında şu anda bize gelen bir bilgi yok. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

BAŞBAKAN ROTA DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan Brezilya dönüşü İstanbul’a inmesi beklenen Başbakan Erdoğan’ın uçağı rotasını Ankara’ya çevirdiği öğrenildi.

TERMİNATÖR YA DA PHANTOM

Malatya’daki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, F- 4E 2020 'Terminatör' uçaklarının görev yaptığı 171'inci Filo ile RF- 4E keşif uçaklarının görev yaptığı 173'üncü Filo konuşlu bulunuyor. 'Phantom' olarak adlandırılan bu uçaklarda 1 pilot ve 1 silah sistem subayı olmak üzere 2 personel görev yapıyor.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2012 Cuma 15:22:16
Güncelleme :22 Haziran 2012 Cuma 17:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?