16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Çokay davasında mütalaa

Eski Şişli Belediye Başkanı Gülay Çokay'ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın, “resmi evrakta sahtecilik” suçundan 3 ile 8 yıl arasında hapisle cezalandırılması, tüm sanıklar hakkında diğer suçlamalardan açılan davaların ise zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiyle ortadan kaldırılması istendi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan katılan olmadı. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Sait Ömer Aslan, sanık Oğuz Öngen'in yapılan bütün aramalara rağmen bulunamadığını belirterek, bu nedenle hakkındaki dava dosyasının ayrılmasını istedi.

Savcı Aslan, yargılama aşamasında ölen Ahmet Ayan, Mehmet Erdoğan Gülen ve Ebubekir Üçtepe hakkındaki davaların da düşürülmesini talep etti.

Aslan, Gülay Çokay, Nalan Öngen, Altan Demirel, Faruk Aker ve Yalçın Alpay'ın “resmi evrakta sahtecilik” suçuna ilişkin TCK'nın 204/2. maddesi uyarınca 3 ile 8'er yıl arasında hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcı Aslan, Gülay Çokay, Erdin Yaravul, Ebubekir Üçtepe, Nalan Öngen, Fehmi Akval, Haluk Tamgaç, Hasan Taban, Yeşim Gözpınar, Murat Mehmet Uğurlu hakkında ”ihaleye fesat karıştırmak suretiyle irtikap” suçundan açılan davanın ise bu suça ilişkin öngörülen zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiyle ortadan kaldırılmasını talep etti.

Gülay Çokay, Altan Demirel, Oğuz Öngen, Tanju Gürsu, Erdin Yaravul, Mehmet Yüksel Kasımoğlu, Halit Ayangil, Nalan Öngen, Fehme Akval, Haluk Tamgaç, Hasan Taban, Yeşim Gözpınar, Ahmet Sıtkı Barı, Ragıp Bölükbaş, Nimet Bulut, Alaettin Öztürk hakkında da, “görevi kötüye kullanmak” ya da “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından dava açıldığını hatırlatan Aslan, Çokay'ın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkındaki davaların zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle ortadan kaldırılması gerektiği görüşünde olduğunu söyledi.

Gülay Çokay, Oğuz Öngen, Ali Mesut Haydaroğlu, Gökhan Şahin, Nalan Öngen, İbrahim Koçar, Tanju Gürsu, Erdinç Yaravul, Mehmet Yüksel Kasımoğlu, Haluk Ayangil, Rahmi Akbal, Haluk Tamgaç, Hasan Taban, Yeşim Gözpınar, Ahmet Sıtkı Barı, Altan Demirel, Burcu Gülen, Ahmet Aşık, Cemil Can Bıçakçı, Murat Akyol, Elif Rençber, Mustafa Rençber, Yeter Yılmaz ve Ali Yılmaz hakkında “ihtilasen zimmet ve bu suça iştirak”ten dolayı dava açıldığını hatırlatan Savcı Aslan, ancak bu suçun “görevi kötüye kullanmak” kapsamında kaldığını ve sanıklar hakkındaki bu suçlamanın da zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiyle ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.
Duruşmada daha sonra söz alan sanık avukatları, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre istediler.
Avukatların bu taleplerini uygun bulan mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.


aa
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 18:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?