19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Costner'dan şapkalı jest

Costner’ın reklam filme için 1 milyon euro alacağı iddia edildi. Yetkililer, bu konuda açıklama yapmadı, ancak iddiaları da yalanlamadı.

THY’nin reklam filminde oynamak için İstanbul’a gelen ünlü oyuncu Kevin Costner, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazılı şapkasıyla dikkat çekti. Costner, “Müslüman bir ülkenin yüzü olmak benim için çok önemli” diye konuştu

Geçen yıl İstanbul’da konser veren Hollywood’un dünyaca ünlü aktörü Kevin Costner, bu kez Türk Hava Yolları’nın reklam filminde oynamak için özel uçağıyla Türkiye’ye geldi.

Atatürk Havalimanı’na dün sabah inen Costner, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’le Airport Otel’de düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Costner, toplantıya üzerinde “Ne mutlu Türküm diyene” yazan Türk bayraklı şapkasıyla ilgi odağı oldu. 150 kişilik ekibin görev alacağı ve Fredrisk Callingaard’ın yöneteceği reklam filminin çekimleri için üç gün Türkiye’de kalacak olan Costner, “Bu sefer kısa bir seyehat yapacağım. Eşim bir bebek bekliyor ve hızlıca dönmem gerekiyor” dedi.

‘Türk büyükelçisi oldum’

Müzik yaşamına başladıktan sonra yurtdışından ilk konser teklifinin Türkiye’den geldiğini belirten Costner, “Türkiye’yi sahiplenmeye başladım. Umarım bunu yanlış anlamazsınız Türkiye’den gururla bahsediyorum. İnsanlara her şeyin güzel olduğunu söylüyorum. Bunları aktardığınız zaman da bir şekilde sizi temsil eden büyükelçiye dönüşüyorsunuz.

Washington’daki yetkililerle konuşma imkanı olursa ki var, buradaki tecrübelerimden bahsedeceğim. Türkiye’yle ilişkilerimizin daha iyi olmasını gerektiğini özellikle vurgulayacağım” diye konuştu.

‘Atatürk’ü bir Türk oynamalı’

Atatürk’ü canlandırması için teklifler aldığını ama bu rolü bir Türk aktörün canlandırması gerektiğini söyleyen Costner, “Atatürk’ü oynamam gerektiği konusunda teklifler aldım. Yabancı birisi yerine Türk aktörün oynamasını uygun buluyorum. Daha önce bir kişiyle ilgili bu kadar gurur taşıyan hiçbir ülkede bulunmadım. Gerçekten özel bir insan olmalı” dedi.

‘Alacağım paranın önemi yok’

-Costner, Türk bayraklı ve “Ne mutlu Türküm diyene” yazılı şapkasıyla ilgili “Atatürk’ün yazısından okudum. Güzel bir söz olduğunu duydum. Bu kadar uzun bir yoldan gelip aynı lisanı konuşmadığınız bir ülkeye geldiğinizde takdirimi sunmak istedim. Bu şapkayı Amerika’da yaptırdım. Küçük bir şey ama düşünebildiğim şeylerden bir tanesiydi” diye konuştu.

-Reklamdan aldığı ücretle ilgili olarak kaçamak yanıt veren Costner, “Alacağım ödeme ilişkilerimizin devam etmesinden çok daha az önem taşıyor. İlk kez buraya geldiğim zamanki karşılanmam ikinci kez buraya gelmeme sebep oldu” dedi.

-Costner, ikinci kez geldiği Türkiye’de ülkemizde kral gibi ağırlandığını anlattı ve “THY ile çalışmak önemli bir anıdır. Müslüman bir ülkenin yüzü olmak, hepimiz bir ülkede doğduk ve bizim bir seçimimiz olmadı. Bence önemli olan kendimizi bir dünya vatandaşı olarak hissetmemizdir. Önemli olan hareket edebilmemiz, seyahat edebilmemiz ve kabul görmemizdir” diye konuştu.

-Politika konusunda konuşmak istemeyen Costner, “Umudumuz politikaya girenler için akıllı, büyük felsefeleri olan, dünya görüşü olan kişiler olması. Ve çoğu zaman böyle insanlar kazanamayabiliyor. Ümit ediyorum ki benim ülkemde en iyiler yukarıya çıkacak. Düşünüyorum ki bizim için en iyi, dünyanın geri kalanını dikkate alan kişi kazandı” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 16:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?