31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

CSO İdil Biret ile açılıyor

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 2008-2009 sezonuna 10 Ekimde piyanist İdil Biret'in konseriyle "merhaba" diyecek. Salonu yenilenen orkestra, sezon içerisinde tanınmış sanatçılara eşlik edecek. 

Geçen konser sezonunda salonu tadilatta bulunduğu için değişik mekanlarda izleyici karşısına çıkan CSO, bu sezon yenilenmiş salonunda seyirciyle buluşacak. Orkestra, sezonun ilk konserinde, CSO Genel Müzik Direktörü Şef Rengim Gökmen yönetiminde sahne alacak.

Piyanist İdil Biret'in solist olarak katılacağı konserde, Sergei Rachmaninoff'un 2 No'lu piyano konçertosu ile Igor Stravinsky'nin "Bahar Ayini" seslendirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Türkiye'nin onur konuğu olarak katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışında da sahne alacak.

Fuar'ın açılışı nedeniyle Alte Oper'da verilecek gala konserinde CSO ve Frankfurter Singakademie Korosu, Ahmet Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu'nu Almanca olarak seslendirecek. Konserde, orkestrayı Şef Rengim Gökmen yönetecek.

Orkestra, 23 ve 24 Ekimde yaylı sazlardaki başarılı tekniğiyle tanınan Rus keman ve viyola sanatçısı Albert Markov ile oğlu Alexander Markov'a eşlik edecek.

CSO, "Cumhuriyet Bayramı Haftası" dolayısıyla düzenlenen konserde, viyola sanatçısı Ali Başeğmezler ve Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Bas Tuncay Kurtoğlu'nu ağırlayacak.

Orkestra, konser sezonu boyunca Maxim Fedotov, Fazıl Say, Hüseyin Sermet, Patricia Kopatchinskaja, Shlomo Mintz, Klazz Brothers, Swingle Singers, Verda Erman, Gülsin Onay, Leonel Morales gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşacak.

AA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 14:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?