22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Cudi'de 15 terörist öldürüldü

Genelkurmay, 29 Ekim'de 3 askerin şehit olduğu çatışmalarda '15 teröristin etkisiz hale getirildiğini' açıkladı. Hatay ve Bingöl'de de operasyonlar devam ediyor

Genelkurmay Başkanlığı, Cudi Dağı bölgesinde 3 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubunun şehit olduğu 29 Ekim'deki çatışmalarda, 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan, terörle mücadeleye ilişkin basın açıklamasında, şöyle denildi:
"29 Ekim'de Cudi Dağı bölgesinde arazi arama ve taraması yapan birliklerimiz, saat 11.00 sıralarında bir grup terör örgütü mensubuyla sıcak temas sağlamış; akşam saatlerine kadar süren çatışmalarda 3 TSK mensubu şehit olmuştur.
Bölgede manevra birlikleri, silahlı helikopterler ve diğer ateş destek vasıtaları ile yapılan ateşler sonucunda, 15 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir."

Kaçanlar takip ediliyor
Genelkurmay Başkanlığı, ayrıca Hatay ve Bingöl'de teröristlerle güvenlik güçleri arasında dün çatışma çıktığını, kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla operasyonların devam ettiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Hatay'ın Dörtyol ve Bingöl'ün Genç ilçeleri dağlık arazi kesimlerinde önceki gün güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyetleri esnasında terörist gruplarıyla karşılaşıldı.


Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına, teröristlerce ateşle karşılık verilmesi üzerine Hatay'ın Dörtyol ilçesinde saat 12.00'de, Bingöl'ün Genç ilçesinde de 13.50'de çatışma çıktı. Arazilerin ormanlık ve kayalık olmasından faydalanarak kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlara devam ediliyor.

AA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 07:25:06
Güncelleme :1 Kasım 2007 Perşembe 12:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nail akın IP: 88.227.6.xxx Tarih : 1.11.2007 09:47:37

helal olsun gebertin o itleri... TÜRK halkı olarak dualarımız sizinle ALLAH yardımcınız olsun