29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Cudi'de büyük operasyon başladı

TSK, Nevruz ve teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın doğumgünü hazırlığında bulunan PKK’lılar için önceki gün acil operasyon başlattı.

İsrail’den kiralandıktan sonra Şırnak dağlarında keşif ve gözetleme faaliyetinde kullanılan 'Heron’ adlı insansız hava aracı, üzerindeki yüksek çözünürlüğe sahip kameralar sayesinde Cudi Dağı’nda bir grup teröristin yerini belirlendi.

21 Mart’taki Nevruz kutlamaları ile teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 59’uncu doğum günü olan 4 Nisan’da askeri birliklere ve kamu binalarına bombalı saldırı eylemi hazırlığı yaptıkları bildirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hemen operasyon başlatıldı.

Özel eğitimli komandolar ile gecici köy korucularının katıldığı kapsamlı operasyonda teröristlerin bulunabileceği olası bölgeler top atışına tutuldu. Sarp ve dik kayalıklı alanlardaki mağaralarda ağır makineli tüfeklerle ateş altına alındı. Bölgedeki operasyonların devam ettiği belirtildi. Ayrıca Herekol ve Kato dağlarında da teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü bildirildi.

10 askeri araçla komando sevk edildi

Irak sınırında askeri hareketlilik bugün de devam etti. Şanlıurfa yönünden askeri TIR’larla taşınan tanklar, zırhlı askeri ambulans ve mühimmatlar Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanlığı’na getirildi. Araçların buradan sınır birliklerine nakledileceği belirtildi. Ayrıca Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığıíndan bu sabah üstü brandayla kaplı 10 sivil kamyonla Hakkari yönüne malzeme taşınması dikkat çekti. Sınıra 10 askeri araçla komandolar da sevkedildi. Öte yandan Şırnak’ta 1 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu, Elazığ ve Van’da 2 terörist yakalandı. teslim oldu.

Tercüman
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 08:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?