16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Çukurca'da yoğun top atışı sesleri

HAKKARİ'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde gece yarısına doğru yoğun top atışı sesleri duyuldu

HAKKARİ'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde gece yarısına doğru yoğun top atışı sesleri duyuldu. Askeri kaynaklardan tatbikat atışı yapıldığı ifade edilirken, Kuzey Irak'taki yerel kaynaklar ise Türkiye sınırında PKK kamplarının bulunduğu bölgeye top mermilerinin düştüğünü bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri son zamanlarda Kuzey Irak sınırına yığınak yaparken, bu gece saat 23.15'te sınıra sıfır noktada bulunan Çukurca İlçesi top atışı sesleriyle yankılandı. Askeri kaynaklar tatbikat atışı yapıldığını ifade etti. Ancak, yaklaşık 10 yıldır bölgede böylesine bir yoğun top sesleri duyulmadığı için yöre halkı endişeye kapıldı. Çukurca'da halk evlerine çekildi. Top atışı sesleri ise 45 dakika sonra saat 24.00'te kesildi.

Çukurca Kaymakamı Perviz Ayhan Akpay, basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine top seslerini kendisinin de duyduğunu belirterek, "Ben de duydum. Bana ulaşan bir bilgi yok. Bu konuda önemli bir şey olsaydı, benim haberim olurdu" dedi.

Askeri kaynaklardan tatbikatı Çukurca Asayiş Komando Taburu ve Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği öğrenildi.

Çukurca'da bu gelişmeler yaşanırken, Doğan Haber Ajansı'nın Kuzey Irak'ta bulunan muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Zaho'ya bağlı sınırdaki Derkar Kasabası'nın Hezil Çayı kıyısındaki PKK kamplarının bulunduğu bölgeye top mermilerinin düştüğünü duyuruldu.

Bu arada Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği'nin (KYB) resmi internet sitesi, Haftanin bölgesindeki Guli Dağı'na 3 Türk askeri helikopterinin indiğini iddia etti.

İRAN SINIRINDAN DA TOP SESLERİ

Kuzey Irak'taki yerel kaynaklar, İran'ın, PKK'nın kendi topraklarında uzantısı olan Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) kampları ile terör örgütünün ele başlarının bulunduğu Kandil Dağı'ndaki kamplarına topçu atışı yaptığını duyurdu.
Vatan
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 08:15:00
Güncelleme :8 Haziran 2007 Cuma 08:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FİKRET IP: 212.115.6.xxx Tarih : 8.06.2007 12:24:02
bu zamana kadar yapılması lazımdı ,ÖLDÜ RÜN BU KÖPEKLERİ fakat? amarikayla devlet siysetinde oldugu gibi anlaşın YANİİ......BAYKAL SİYASETİ