20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Cumhuriyet dimdik ayakta

Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanıyor. 

Ankara Valiliğinden bildirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama programına göre etkinlikler, dün Kara Harp Okulu Eğitim Arazisi içinden saat 13.00'te 21 pare top atışıyla başladı. 

Ulus, Sıhhiye ve Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Atatürk anıtlarına Valilik, Türk Silahlı Kuvvetleri ile diğer kurum ve kuruluşlar adına çelenk konuldu. 

Cumhuriyet'in ilanının 85. yıl dönümü olan bugün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret ederek, mozoleye çelenk koyacak ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak. 

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir Özel Defterini imzalayacak. 

Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir'deki törenden sonra TBMM'ye geçerek, kutlamaları kabul edecek. 

TBMM'deki kabul töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezi tören alanında saat 11.15'te resmi geçit töreni düzenlenecek. 

Resmi geçit töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verecek. 

Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül yayımladığı bayram mesajında, "Türkiye cumhuriyeti, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucularının tasavvur ettikleri doğrultuda modern, demokratik ve hür bir devlet olarak ilerleyişine 85. yaşında da devam etmektedir. Gururla söyleyebilirim ki Cumhuriyetimiz, temelindeki harcı oluşturan milli irademiz ve miras aldığı tarihi hasletlerimiz sayesinde, bugün ilk günkü

AA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 06:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
havva kuzugüden IP: 84.57.61.xxx Tarih : 29.10.2008 08:49:30

Öncelikle tüm Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramini Kutlarim...Bugün Cumhriyemizin 85. yil dönümü bu gün Türkiyenin her bir yaninda Atamiz Atalarimiz aniliyo biz öyle dedelerin torunlariyiz yattiklari yerler nurla dolsun ruhlari sad olsun bize emenat ettikleri bu topraklari hi bir capulcunun ellerine birakmayacagiz gerekirse cana can dise dis savasiriz ama bu cennet vatanin tek bir karis topragini vermeyiz...Bu Vatan Türklkerindir ve Türklerin kalacaktir göz dikenlerin gözünü gerekirse oyariz...Selam olsun bütün Mehmetcige Selam olsun bütün Emniyet mensuplarina Selam olsun Gurbetten Cennet Vatan TÜRKIYE'YE.....ALMANYA'DAN AKSARAY'LI HAVVA...