22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çuvalcı paşa ve Gülaltay

Çuvalcı Paşa'nın şirketini Gülaltay'ın adamları basmış..
 
Organize suç örgütü kurduğu gerekçesi ile tutuklanan Semih Tufan Gülaltay'ın adamlarının, emekli Korgeneral Köksal Karabay'ın ortağı olduğu Black Hawk Güvenlik Şirketi'nin kurşunlanması olayına karıştıkları iddia edildi.

Türk İntikam Tugayı'nın kurucusu Gülaltay'ın adamlarından Ahmet Fulin'in dinlenen telefonlarında, 'Çuvalcı Paşa' Köksal Karabay'ın Silopi'de aldığı 500 dönümlük arazi ve üzerine yapmayı planladığı TIR garajı olayında kendilerini aldattığını söylediği kaydedildi. Fulin ve görüştüğü kişilerin parayı kurtarabilmek için Köksal Karabay'ın Ankara'daki güvenlik şirketinin kurşunlanması olayını organize ettikleri ileri sürüldü. Gülaltay ve 18 adamı 8 aydır yürütülen ve 'Piyon' adı verilen operasyon kapsamında çete suçundan gözaltına alınmıştı. Gülaltay ve 12 adamı tutuklanmıştı.

Semih Tufan Gülaltay ve adamlarının sorgulamaları sırasında kamuoyunun yakından tanıdığı emekli paşaların ismi polis ifadelerine yansıdı. Gülaltay'ın en yakın adamı olarak bilinen Ahmet Fulin'in polise verdiği ifadeler ve teknik takip sonucunda Köksal Karabay'a ait Black Hawk güvenlik şirketinin 28 Kasım 2006'da kurşunlanması ile ilgili bilgi yer aldı. Güvenlik şirketini kurşunlayan 3 kişi Elazığ'da yakalanmıştı. Ahmet Fulin'in dinlenen telefonlarında Köksal Karabay'ın Silopi'deki TIR garajı olayında kendilerini kazıkladığını konuştuğu kaydedildi. Fulin ve görüştüğü kişilerin parayı kurtarabilmek için Köksal Karabay'ın Ankara'daki güvenlik şirketinin kurşunlanması olayını organize ettikleri ileri sürüldü. Ahmet Fulin, ifadesinde, "Bu görüşmeyi Cihan Karadağlı isimli şahısla yaptım. Hüseyin Karabulut benim akrabam olur. Onun oğlu Selahattin Karabulut, Silopi sınırında bir iş yapmıştı. Daha sonra da bu işin parasını alamamıştı. Bu şirket bir Amerikan şirketidir. Bu şirketin Türkiye'deki yetkilisi Köksal isimli bir şahıstır. Bu şahıs emekli bir askerdir. Görüşmede geçen 45 milyarlık senet konusunun ne olduğunu bilmiyorum." dedi.

Ufuk Köroğlu/zaman
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 13:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?