25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

ÇYDD bursuyla okudu avukatları oldu!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’yle büyük Marmara depreminde tanıştı Tevhide...

Büyük destek gördü dernekten. Ardından hukuk fakültesini kazandı, ÇYDD bursuyla okudu. Şimdi destek verme sırası onda. Ergenekon’da gözaltına alınan dernek yöneticilerini o savunuyor

ÇaĞdaŞ Yaşamı Destekleme Derneği’nde de arama yapılıp belgelerine el konulması kamuoyunun olduğu kadar dernekten burs alan binlerce bursiyerin de tepkisine neden oldu. ÇYDD bursu sayesinde üniversite eğitimini tamamlayanlar arasında Avukat Tevhide Sadioğlu da var. Sadioğlu’nun dernekle tanışması 1999 depreminin olduğu günlere dayanıyor. Depremden hemen sonra bölgede çalışma yapıp psikolojik destek veren ÇYDD’ye giden Sadioğlu, o günlerde yaşadıklarını şöyle anlattı; “Evler yıkılmıştı, enkazların altında insanlar vardı. O dönem dernek bölgedeki insanlara sahip çıktı. Bölgede stant kurmuşlardı. Yardım ve destek çalışmaları vardı. O kadar özel insanlar ki sürekli moral veriyorlardı, derneğin katkısı ve desteği ile bir sürü sorunun çözümünü kendim bulmayı öğrendim.”

4 yıl burs aldı

O zor günlerin içinde iyi haberler de vardı. Tevhide Marmara Üniversite Hukuk Fakültesi’ni kazanmıştı. Babası seracılık yapıyordu. Büyük şehirde okumanın ağır maliyetinin altından nasıl kalkacaklarını düşünürken Sadioğlu bir kez daha ÇYDD’nin kapısını çaldı: “4 yıl burs aldım. O bursu yaşamımı idame ettirmek için gerekli olan bütün ihtiyaçlarım için kullandım.” Derneğin verdiği bursla eğitim desteği alan Sadioğlu İstanbul’da 4 yıl okudu, 2004 yılında genç bir avukat olarak mezun oldu.

Vefa borcunu ödüyor

Tevhide Sadioğlu, ÇYDD’ye Pazartesi günü yapılan polis baskınını duyar duymaz soluğu derneğin Kadıköy şubesinde aldı. Gün olmuş devran dönmüştü. Vefa borcunu ödemek için hemen kolları sıvayan Sadioğlu o günden bu yana resmi avukatı olmamasına rağmen dernek için hukuki mücadele veriyor: “Ben Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin, eğitimine katkıda bulunduğu binlerce bireyden biriyim ve derneğin yaptığı işlerin somut bir örneğiyim. ÇYDD eğitimde fırsat eşitliğine olanak sağlayan Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü. Ben onların bursuyla okumasam bile bugün yine derneği desteklerdim. Benim de aynı duyarlılığı onlara göstermem gerekiyor. Ben birilerinden adım şimdi birilerine vermeliyim. Olayın hukuki boyutuyla ilgili yapabilecek ne varsa ÇYDD’yi destekleyeceğim.”

Vatan
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 16:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?