31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Dananın kuruğu bugün kopacak

Almanya'da görülen ve Türkiye'de de tartışması süren Deniz Feneri Derneği ile ilgili kararın bugün açıklanması bekleniyor. İlgili Haberler

Kesin delil olmasa da asıl faaillerin Türkiye'de olduğunu vurgulayan savcı, tüm sorumluluğun Türkiye Deniz Feneri kurucularından Zekeriya Karaman, Zahid Akman, İsmail Karahan ve Harun Yoldaş'a ait olduğunu iddia etmişti.

Savcı, en az 16 milyon euronun amaç dışı kullanıldığını belirterek, sanık Mermet Gürhan hakkında 6 yıl, Mehmet Taşkan için 3, Firdevsi Ermiş için 2 yıl hapis istemişti.

Savcı, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş'in uzun tutukluluk süresi, iyi halleri ve itirafta bulunmaları sebebiyle tahliyelerini de talep etmişti. Mehmet Gürhan ve Mehmet Taşkan ise dünkü duruşmada, bağış yapanlardan özür dilemişti.

Almanya'da 1999'da kurulan Deniz Feneri Derneği'nin 2002-2007 arasında 41 milyon 423 bin 158 euro bağış topladığı belirtiliyor.

Bankalardan çekilen yüksek miktarların emniyete bildirilmesi sonucu kara para aklandığı şüphesiyle savcılık harekete geçmişti.

İhbarlar üzerine Hessen Eyalet Savcılığı, Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş ve Mehmet Taşkan'a dolandırıcılık, karapara aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarından dava açmıştı.

Dava ile ilgili kararın bugün TSİ 11.00 sıralarında verilmesi bekleniyor.

CNNTürk
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 07:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?