15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Danıştay davası yine ertelendi

Saldırgan Alparslan Arslan ile birlikte 9 sanığın yargılandığı davada, esas hakkındaki mütalâanın hazırlanmasına karar verildi. Bu karar, dava sonucunu da büyük ölçüde etkileyecek.

Danıştay'a ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıyla ilgili davada sona yaklaşılırken sanıklar bir kez daha hakim karşısına çıktı. Davada yargılanan 9 sanık, örgüt kurarak devleti yıkmaya çalışmakla suçlanıyor.

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya 3 tanığın yazılı ifadelerinin okunmasıyla başlandı. Hemen her duruşmada olduğu gibi sanıklar bu duruşmada da tahliyelerini talep ettiler. Ancak mahkeme heyeti bu talebi yine reddetti.

Sanık Süleyman Esen'in avukatı, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıda kullanılan bombalarla ilgili incelemenin yetersiz olduğunu ileri sürdü ve yeni bir inceleme yapılmasını istedi. Duruşmaya Danıştay adına katılan avukatlar da davanın genişletilmesi talebinde bulundular. Ancak bu talepler de kabul görmedi.


Diğer taraftan davada ilginç bir olay yaşandı. Sanıklar İsmail Sağır ve Tekin Irşi, kendilerine verilen avukatların davaya bakmaktan vazgeçtiklerini belirterek yeni avukat istediklerini söylediler. Bu durumun ardından mahkeme heyeti Barolar Birliğinden avukat isteme kararı aldı.

Dava 1 Mart tarihine ertelenirken esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verildi. İddianamede tetikçi Alparslan Arslan için 4, örgüt kurduğu iddia edilen Salih Kurter ve Süleyman Esen için ise 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Hazırlanacak mütalaadan da iddianamedekine benzer bir sonuç çıkması bekleniyor.
aa
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 18:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?