22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Danıştay davasına devam edildi

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davanın görülmesine devam edildi.


Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın dünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre, Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi ve avukatlarıyla, saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ailesinin avukatları, Cumhuriyet gazetesinin avukatı ile Danıştay Başkanlığı'nın avukatı katıldı. Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz'in izinde bulunması nedeniyle mahkeme heyetine Hakim Üye Kadir Kayan başkanlık etti.

Kayan, İstanbul Ümraniye'de ele geçen bombalarla ilgili soruşturma evraklarının, mahkemeye gönderilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan müzekkereye cevap gelmediğini söyledi. Kayan, Başsavcılık'tan, bir önceki celseye gönderilen bilgi cevabında, bilgisayar çıktılarının yapılmadığının aktarıldığını, noksanlıklar giderildikten sonra soruşturma evrakının gönderileceğinin bildirildiğini kaydetti. Sanıklar ve avukatları ise tahliye talebinde bulundular. Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'n talebiyle mahkeme heyeti, İstanbul Ümraniye'de ele geçen bombalarla ilgili soruşturma evraklarının beklenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.


Arslan'ın durumu gittikçe bozuluyor

Alparslan Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan, müvekkilinin sağlığının bozulduğunu iddia ederek, “Sürekli olarak düşünüyor. Bu da bizi çok kaygılandırıyor” dedi. Doğan, Alparslan Arslan'ın şimdiye kadar ilk kez geçen hafta içinde görüşmek için kendisini cezaevine çağırdığını ancak pek konuşmadığını kaydeden Doğan, müveklinin psikolojisinde ciddi şekilde bozulmalar gözlediğini anlattı.

AA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 07:17:23
Güncelleme :24 Ağustos 2007 Cuma 07:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?