28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

'Danıştay saldırısı TİT bağlantılı olabilir'

İnsan Hakları Derneği, Danıştay'a yapılan saldırının ardında Türk İntikam Tugayı (TİT) ile bağlantısı olabileceğini iddia etti. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde yapılan basın toplantısında Başkan Eren Keskin, Danıştay saldırısına ilişkin değerlendirme yaptı. Saldırıyı kınadıklarının altını çizen Keskin, buna karşın eylemi gerçekleştirenlerin kimliğinin düşündürücü olduğunu kaydetti.

Eylemin "Rejimi güçlendirici bir sonuç doğurduğunu" söyleyen Keskin, Şemdinli'de yaşanan olaylara karışanların da "iyi çocuklar" olarak nitelendiğini hatırlattı. "Çok açıktır ki tüm demokratik taleplerin bastırıldığı yeni bir 28 Şubat sürecine girilmiştir" diyen Keskin, eylemlerin sivil siyaseti zayıflattığını söyledi. Keskin, eylemin derin devlet tarafından yönlendirilen Türk İntikam Tugayı (TİT) tarafından gerçekleştirebileceğini iddia etti.

Keskin, "Bizler artık bu öğretilmiş ezberin bozulması gerektiğini düşünüyoruz. Şu iyi bilinmelidir ki, bu silahlı saldırı 'kime ve neye yaradı ise' onun tarafından düzenlenmiştir. Ve yine hiç unutmayalım ki büyük bir ihtimalle bu insanlık dışı eylemi düzenleyen ülkücü Alpaslan Aslan ve arkadaşları ‘iyi çocuklar' olabilirler" dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 15:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil ince IP: 85.102.124.xxx Tarih : 22.05.2006 18:10:53
Danıstaya yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum ve acıklamalara sunuda eklemek istiyorum yapılan saldırı laikliğe ve cumhuriyete yapılmamıştır ama ne yazık ki olaylar basın tarafından öyle bir çarpılıtıyor ki insan acaba bu saldırı türban saldırısı mı demekten kendini alamıyor.Ama Mustafa Yücel Özbilgin türbana hoşgörü ile bakan biriydi.. eger saldırının amacı türban meselesi ise neden bu insan öldürülüyor gerisi yoruma acık...