15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Dava Temmuz ayına ertelendi

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin, Nesim Malki cinayeti davasında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce haklarında verilen kararları yeni TCK uyarınca bozmasının ardından, Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu sanıkların yeniden yargılanmasına devam edildi. Sanıkların katılmadığı duruşma, sanık avukatlarının son kez yazılı savunma yapması için ertelendi.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla Erol Evcil, tetikçisi oldukları iddiasıyla Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi hakkında verilen ömür boyu hapis cezası kararını, yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) uyarınca bozmuştu. Yargıtay, kararında, yerel mahkemenin kararının yeni TCK'ya göre yeniden değerlendirilmesi, ‘tetikçi’ olarak hüküm giyen Burhanettin Türkeş'in ‘azmettirici’ olarak yargılanmasını istemişti. ‘Cinayet’ suçundan beraat eden Emin Menge ve Mücahit Çakal hakkındaki karar, Menge'nin ‘cinayete yardım etmek’, Çakal'ın ise ‘cinayet’ suçundan yargılanması istenerek, bozulmuştu.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, ‘Bozuk Para Operasyonu’ kapsamında tutuklanan Erol Evcil ile bir başka suçtan cezaevinde olan Burhanettin Türkeş ve tutuksuz sanıklar Şükrü Elverdi, Mücahit Çakal ve Emin Menge ile sanıklara işkence gördükleri halde işkence görmediğine ilişkin rapor verdiği iddiasıyla yargılanan Hükümet Tabibi Feridun Abdullah Karadağ ve Dr. Gündüz Sümeyye Döl katılmadı.

Duruşmada hazır bulunan Erol Evcil'in avukatı Kemal Kumkumoğlu, “Olay tarihinden sonra İstanbul DGM'de ve Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlık evrakları yürütülüyordu. İddianame öncesi hazırlanan bu tahkikatta, Oğuz Işıklı'nın dosyasının bu evrakla birleştirilmesine karar verilmiştir. Savunmamız hazır. Oğuz Işıklı, yakalanmıştır. Soruşturması devam etmektedir. Bu kişinin vereceği ifade savunmamızın temelini etkileyecektir. Oğuz Işıklı'nın dosyasının bu dava ile birleştirilmesini istiyoruz” dedi.

Mahkeme Başkanı Ergün Kurdak, CMUK gereğince dosyadaki tüm delillerin toplandığını belirtip, Oğuz Işıklı dosyasının birleştirilmesine gerek olmadığını karar verdi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savunmalarını yazılı olarak vermeleri için duruşmayı Temmuz ayına erteledi.
DHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 16:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?