30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

DDK'ya Tuzla görevi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Denetleme Kurulu’nu (DDK) ilk araştırma ve inceleme görevlerini verdi.

Gül, DDK’nın, Yüksek Öğretimin sorunları, Tuzla tersanelerindeki ölümler, Çocuk Esirgeme Kurumu, kamuya yararlı meslek kuruluşları konusunda araştırma yapmasını istedi. Yüksek Öğretimin sorunları araştırması kapsamında, türbanın yanı sıra öğretim üyesi açığı, katsayı, kontenjanlar, yurt ve kredi imkanları gibi üniversitelerin içinde bulunduğu sorunları inceleyecek ve bir rapor halinde Gül’e sunulacak. İstanbul-Tuzla’da bulunan tersanelerde yaşanan işçi ölümleri, işverenlerin gerekli önlemleri almadığına ilişkin şikáyetleri de araştırma görevi veren Gül, bu konuda tarafların ayrıntılı bir biçimde dinlenmesini, alınması gerekli önlemlerin belirlenmesini istedi. Gül, DDK’ya zaman zaman olumsuzluklarıyla basında yer alan Çocuk Esirgeme Kurumu hakkında da araştırma görevi verdi.

Bu seferki yemek Melis dışına

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Meclis dışındaki muhalefetin liderlerini Çankaya Köşkü’nde verdiği öğle yemeğinde ağırladı. Gül, iktidar ve Meclis’teki muhalefet liderleri gibi Meclis dışı liderlere de mantısız menü ikram etti. Deniz ürünleri, ıspanaklı et, börek ve İtalyan tatlısı verilen yemekte alkollü içki içilmedi.

1 Mayıs tatil olmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Hak-İş Başkanı Salim Uslu ve Başkanlar Kurulu’nu 1 Mayıs nedeniyle Çankaya Köşkü’nde kabul etti ve "Sorun diyalogla aşılabilir ve gelecek 1 Mayıs’lar tatil olarak kutlanır" dedi. Gül, bu konuda hükümete tavsiyede bulunacağını da söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 05:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?