20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Defilenin Ak-Türk kızı konuştu

Tesettür giyim defilesindeki farklı tarzıyla yabancı ajansların bile ilgisini çeken genç kız AKŞAM'a konuştu. İşte, modernliği ve dini sentezleyen bir 'Ak Türk'

15'İNDE TESETTÜRE GiRMiŞ

TEKBİR giyim defilesinde sarı conversesi, yandan bağlı türbanı, lensleri, dövme kaşları ve makyajıyla yeni kuşak muhafazakarların sembolü oldu. Uluslar- arası ajanslar fotoğrafını servis yaptı. Adı Gül... 25 yaşında. Cilt bakım ve makyaj kursuna gidiyor. 15'inde kendi isteğiyle kapanmış...

DÖRT DUVARA SIKIŞAMAM

GENÇ kız manşetlere çıkan fotoğrafını şöyle değerlendirdi: 5 vakit namazımı da kılarım, Kur'an da okurum, makyajımı da yaparım. Tesettürlüyüm diye dört duvar arasına sıkışamam. Ama defilenin önüne geçtim diye kızanlar oldu.

Türbanlıyım diye dört duvar arasına kapanmam

Tekbir Giyim’in defilesinde sarı converseleri ve ilginç türban bağlama tarzıyla gazetelere haber olan genç kız AKŞAM’a konuştu: Makyajımı da yaparım, beş vakit namazımı da kılarım

Tekbir Giyim’in ilkbahar yaz sezonu kreasyonunun sunulduğu ilginç defilenin yankıları sürüyor. Firmanın Almanya’dan transfer ettiği Heidi Beck’in hazırladığı kreasyonda kıyafetler kadar defileyi izleyenler de konuşuldu. En ön sırada başları türbanlı, converseli, makyajlı ve file çoraplı genç kızlar İslami kesimdeki değişimin de sinyallerini verdi.

Reuters muhabirinin de objektifine yansıyan ve fotoğrafları dünyaya geçilen genç kız AKŞAM’a konuştu. Soyadını vermek istemeyen 25 yaşındaki Gül, “Babam fotoğrafları görmedi, onun onayını almadan soyadımızı vermem doğru olmaz” dedi.

Sarı converseleri ve hızmasıyla dikkat çeken Gül, liseyi bitirdikten sonra cilt bakım ve makyaj kurslarına başlamış. Genç kız, 15 yaşında kendi rızasıyla kapandığını belirterek “Ailemde açık da var, kapalı da. Kız kardeşim açık örneğin. Hatta ben onun kapanmasına karşı çıkıyorum, üniversiteye devam etmesini istiyorum” dedi. Genç kız ilginç tarzına ilişkin şöyle konuştu: “Ben hep böyleydim. 5 vakit namazımı da kılarım, cilt bakımımı, makyajımı da yaparım. Tesettürlüyüm diye dört duvar arasına sıkışacak değilim. Modayı takip ederim. ” 1.80 boyuyla dikkat çektiğini söyleyen Gül, “Defilede gazeteciler mankenlerden çok benim fotoğrafımı çekti. Defilenin önüne geçer diye beni arka koltuklara gönderdiler.”

Akşam
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 07:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yilmaz IP: 91.67.174.xxx Tarih : 25.04.2008 00:34:52

benim bildigim islamda yasaktir makyaj, acaba sen hangi dindensinki bu yorumu yapiyorsun,sende  döneklilik yapma sen bir insansin,istersen islam,istersen yahudi olabilirsin,ama yorum yaparken müslümanlara camur atmasan iyi olur,sende islamlik olsaydi yalandan reklam yapmazdin.