30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Demirtaş'tan sert tepki

ŞIRNAK’ta yürütülen KCK operasyonları kapsamında Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu ve Silopi BDP İlçe Başkanı Bahattin Alkış, evlerinde arama yapılarak gözaltına alındı.

Aramalarda, bazı evrak ve bilgisayara el konuldu. Sorgulanan başkanlar nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Şırnak’ta geçtiğimiz günlerde yapılan KCK operasyonunda 47 kişi tutuklanmıştı.

Başbakan talimat veriyor

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK operasyonlarının artık adalet ve yargıyla alakası bulunmadığı ifade ederek şunları söyledi:

“Doğrudan Ak Parti genel merkezinin planladığı bir operasyondur. Başbakan talimat veriyor, polisler gereğini yapıyorlar. Şırnak Belediye Başkanı’nın İzmir’deki parti yöneticilerinin bu son yaşanan hiç bir olayla ilişkisi yok. Ama, Ak Parti Kürt muhalefetini zayıflatmak için bir yandan savaşı tırmandırıyor. Bir yandan da tırmandırdığı savaşın faturasını BDP’ye kesiyor. Devlet bunları yapacak güçtedir. Milletvekillerini, belediye başkanlarını da tutuklayabilir. Ama bu siyasi operasyonlar Ak Parti’nin başına bela olacak şeylerdir. Yapılmasın demiyoruz, gücünü kullansın. Yalvaracak halimiz de yoktur”

...
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2011 Cumartesi 12:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?