31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'Demokratik Alanda Darbe Yasaktır'

Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğine işaret eden Genç Siviller, 'siyaseti bir kez daha statükonun insafına terk etmeyeceklerini' belirterek, "Demokratik Alanda Darbe Yasaktır!" adı altında bir program düzenliyor.

 


8 Haziran 2008 Pazar tarihinde saat15.00'te "Mülkiyeliler Birliği Konur Sokak No:1 Kızılay / Ankara" adresinde düzenlenecek etkinlikle ilgili Genç Siviller, "AKP'ye açılan kapatma davası ile tırmanan, ardından Yargıtay ve Danıştay'ın açıklamalarıyla devam eden; özgürlüğün, demokrasinin ve milyonlarca seçmenin iradesinin hiçe sayıldığı gergin bir dönemden geçiyoruz. Ergenekon'dan, Ayışığı ve Sarıkız'a, e-muhtıralardan, y-muhtıralara darbe planları yapıldığını, cinayetler planlandığını görüyoruz. Üstelik 'alışılmışın' aksine bu kez darbe bir gecede gerçekleşen bir harekatla değil, yargı yoluyla ağır çekim gerçekleşiyor. Özgürlükleri ve demokrasiyi, her an bir tehdit olarak asılı duran darbeye karşı korumak isteyenler olarak 'Yarın darbe olursa, biz'i konuşmak üzere bir araya geliyoruz. Bu sefer hazırlıksız yakalanmamak için, siyaseti bir kez daha statükonun insafına terk etmemek için, o parti, bu parti için değil; bizzat kendi geleceğimiz için" açıklamasını yaptı. Saat 15.00'te başlayacak program ise şu şekilde:


"Saat 15.15 Konuşmacılar: Ayhan Bilgen, Baskın Oran, Doğan Tarkan, Hasip Kaplan, Mehmet Bekaroğlu, Turgay Oğur / Saat 16.15 Bireysel Manifestolarımız / Saat 17.00 Kapanış." Etkinlikle ilgili iletişim adresi ise yarindarbeolursa@gmail.com olarak kaydedildi.

..
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 22:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?