22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Deniz 04' operasyonunda 7 tutuklama

Sinop'un Ayancık ilçesinde, jandarma tarafından organize suç çetesine yönelik başlatılan "Deniz 04" adlı bir operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 7'si tutuklandı. Operasyon kapsamında faili meçhul bir cinayet de aydınlatıldı.

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, yaptığı açıklamada, soruşturmanın sürdüğünü ve yapılan sorgulamada Ayancık ilçesinde 2005 yılında Yavuz Akın (23) adlı vatandaşın öldürülmesi olayının da aydınlatıldığını söyledi. Başsavcı Arslan, "Gözaltına aldığımız şahıslardan biri, R.Ö. (34) isimli şahsın cinayeti işlediğini itiraf etti. Bu şahsın İstanbul'da yaşayan ve suç ortağı olduğu iddia edilen bir kişi de şu anda güvenlik güçlerimizce alındı, Sinop'a getiriliyor" dedi. Arslan, şahıslarla ilgili davanın Ankara 11 No'lu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bakılacağını kaydetti.

Sinop İl Jandarma Komutanlığı, Ayancık ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlıkları'nın gerçekleştirdiği istihbarat çalışması neticesinde, dün Ayancık ilçesi ve köylerinde "Deniz 04" adlı bir operasyon düzenlenmiş, operasyonda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt adına suç işlemek, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kasten adam öldürmek, oto hırsızlığı, change oto alım satımı, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, uyuşturucu madde kullanmak ve ticareti yapmak, resmi kurumlardan hırsızlık" suçlarından 17 kişi gözaltına alınmıştı. Bu arada şahıslarla birlikte 2 adet av tüfeği, 4 adet kurusıkı tabanca, 5 adet tarih kısmı boş senet, 35 gram toz esrar, 2 adet kılıç, 2 adet bıçak, 2 adet kama, 1 adet mumçıka, 1 adet hançer, 1 adet beysbol sopası ve 2 adet sustalı bıçak ele geçirilmişti.



iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 14:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?