18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Deniz Gezmiş için itiraf!

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972'de idamına ilişkin konuştu.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972'de idamına ilişkin, “O devir içerisinde benim siyasi sorumluluğum yok. Benim gücüm yok. Çünkü benim elimden de hükümet alınmış. O gün ülkeye hakim olan güç benim elimden de hükümeti almış” dedi.

Süleyman Demirel: “Bu hadise devletin tasarrufudur, yani mahkemeden geçmiştir, Meclis tasdiklemiştir. İcra edilmiştir. Bu bir tane de değildir. Birçok tanedir. Durup durduğu yerde de olmuş değildir. Onun içindir ki o tasarruf seçilmiş Meclisindir. Zaman içerisinde meclislerin birtakım kararları yadırganabilir. Ama karar meşrudur, meşruiyet tartışması yapılamaz. Bundan kötüleme tartışması çıkartamazsınız, o zaman devlet işlemez" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 22:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 78.171.247.xxx Tarih : 7.05.2010 06:50:42

demirel yine memleketin en kurnaz siyasetçilerinden açıklama yaparkende bu günkülere mesaj veriyor yani siz o dönem meclisin aldığı kararları yargılamaya kalkarsanız bu gün sizin yaptığınız açılım ve anayasa değişikliği paketide birgün başkaları tarafından yargılanır . kendisini sevmesemde yinede siyaseti öğrenmiş yutmuş biri kimse ona karşı laf cambazlığı yapamıyor .deniz gezmiş konusunda da türkiyede neden o kadar sol düşünür varken  suç işlemiş suça batmış insanları yada devlet tarafından cezalandırılmış insanları kendimize önder olarak seçiyor eğer sol fikirde halkın eşitliği ve refahı varsa ortada Atatürkün gösterdiği emperyalizmle sömürüyle mücadele yolu var onu örnek al   hatta dünyanın örnek aldığı cheguera bile yakalandığı zaman cantasından nutuk çıkmış Hatta bazı demeçlerinde bizim savaşmakta olduğumuz davayı Kemal Atatürk kazanmış bir insan demektedir biz hala daha kendimize önder arıyoruz bırakalım artık kendimize suçluları hırsızları dolandırıcıları katilleri  önder seçmeyi Deniz  Gezmiş apdullah çatlı abdullah öcalan kim bunlar ya hepsi suçlu bu gün iktidara getirdiğimiz kişilerden 260 'ı bile suçlu değil mi . masum için kılını kıpırdatmayan suçlu için yanıp yıkılan bir millet dünyada alay konusu oluyoruz.