15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Deniz Kuvvetleri'nden tatbikat

Deniz Kuvvetleri'nin planlı tatbikatlarından ''Denizkurdu-2007'' 14-26 Mayıs 2007 tarihlerinde Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'in uluslararası sularında icra edilecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, tatbikatın, mevcut görevlerin icrasında kullanılacak harekat nevilerini denemek, tatbikata katılan unsurların hazırlık ve eğitim seviyelerini yükseltmek, barış dönemi faaliyetlerine yönelik görevlereolan ünsiyeti (alışkanlık) artırmak amacıyla gerçekleştirileceği ifade edildi.

Türk Deniz Kuvvetleri bağlısı firkateynler, korvetler, hücumbotlar, denizaltılar, yardımcı sınıf gemiler, deniz karakol uçakları ve helikopterler ile Türk Hava Kuvvetleri bağlısı uçakların iştirak edeceği tatbikatın Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç tarafından sevk ve idare edileceği kaydedildi.

Açıklamada, tatbikat kapsamında çeşitli su üstü, denizaltı, hava savunma harbi ve deniz hava işbirliği eğilimleri ile fiili silah eğitimlerinin icra edileceği belirtilerek tatbikatın İzmir'de icra edilecek "Seçkin Gözlemci Günü"nden sonra birliklerin üslerine intikali ile sona ereceği bildirildi.
cnntürk
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 12:13:36
Güncelleme :12 Mayıs 2007 Cumartesi 12:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?