16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Denizde can pazarı

İZMİR'in Urla İlçesi açıklarında, yasadışı yollardan yurt dışına çıkış yapmak isteyen Afganistan ve Pakistanlı kaçakların bulunduğu balıkçı teknesi, aşırı yük sonucu battı. Teknedeki kaçaklardan 6 erkek boğulurak can verirken, 45'i balıkçı tekneleri ve askerler tarafından kurtarıldı.

Dün saat 18.00 sıralarında, Urla İlçesi Zeytineli Mevkii açıklarından, yurt dışına çıkış yapmak isteyen, Pakistan ve Afganistan uyruklu 51 kaçağın bindiği balıkçı teknesi, açıldıktan kısa süre sonra aşırı yük sonucu battı.

Çevredeki balıkçı teknelerinin olayı görüp haber vermesi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeye sevk edildi. Bir kısmı su üzerinde kalan teknedeki kaçaklardan 45'i, balıkçı tekneleri ve askerler tarafından kurtarıldı.

Kaçaklardan 6 erkek ise boğulup yaşamını yitirdi. Kurtarılan kaçaklar sorgulanmak üzere Urla İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülürken, ölenlerin cesetleri otopsi için Urla Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Kaçak geçişle ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildiren jandarma yetkilileri, balıkçı teknesinin İstanbul'da bir kişiye ait olduğunu, bu kişiyle, kaçaklara yardım eden kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

GEMİ SAHİBİ GÖZALTINDA

İzmir'in Urla ilçesine bağlı Zeytineli açıklarında kaçak taşıyan teknenin batması sonucu 5 kişinin de kaybolduğu bildirildi.

Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, yaptığı açıklamada, gece Yunanistan'a gitmek üzere açılan teknenin batması sonucu 6 kişinin öldüğünü, 5 kişinin ise kayıp olduğunu belirtti. Bayhan, kurtarılan 45 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Kayıpları deniz ve karadan arama çalışmalarının devam ettiğini bildiren Bayhan, kaçakların çoğunun Afganistan uyruklu olduğunu kaydetti.

Bayhan, gemi sahibinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 15:23:17
Güncelleme :17 Ağustos 2007 Cuma 16:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper doğan IP: 88.227.130.xxx Tarih : 17.08.2007 15:15:06
elinizden gelse kayığa 90 kişi binersiniz bi de kaçak