22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Denizli'de güneş operasyonu: 27 gözaltı

Denizli'de jandarma ekiplerinin organize silah ve mühimmat kaçakçılarına yönelik düzenlediği "Güneş" adlı operasyonda 27 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, 8 ay süren istihbarat çalışmaları sonucu İ.İ. liderliğindeki suç örgütünün 4 av bayii ve ruhsatsız silah tamir atölyeleri aracılığıyla kaçak silah ticareti ve imalatı yaptıklarının, kuru sıkı ve bilye atar tabancaları 6136 sayılı kanuna muhalefet kapsamına girecek şekilde çevirdiklerinin belirlenmesi üzerine 10 Şubat tarihinde "Güneş" kod adlı bir operasyon düzenlendi. İl merkezi ve Sarayköy, Akköy, Serinhisar ve Buldan ilçeleri ile Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde 33 kişiye ait toplam 40 ayrı yere yapılan baskında, 96 adet çeşitli çap ve markalarda ruhsatsız tabanca, 131 adet faturasız kuru sıkı tabanca, 49 adet tüfek, 34 adet bıçak, 4 bin 717 adet muhtelif fişek, 55 adet şarjör, 626 adet muhtelif tabanca parçası, 1 adet av tüfeği namlusu, 1 adet torna makinesi, 52 adet alet ve edevat, 1 adet atış sandığı, 2 adet cep telefonu, 1 adet bin 500 YTL'lik senet, 2 adet başkalarına ait kimlik belgesi ele geçirildi. Operasyonda örgüt lideri dahil 27 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ü, 6136 sayılı kanuna muhalefet kapsamında ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakılırken, olayla ilgili 6 şahsın yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. 

Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nca 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik olarak icra edilen Tetik kod adlı operasyon dahil olmak üzere gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda ve meydana gelen olaylar ile yapılan yol kontrol aramaları ile umuma açık yerlerde yapılan aramalarda ise, 152 adet çeşitli çap ve markalarda ruhsatsız tabanca, 149 adet faturasız kuru sıkı tabanca, 89 adet ruhsatsız av tüfeği, 5 bin 911 adet muhtelif fişek ele geçirildiği; halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik operasyonlar ile yol kontrol ve aramaları ile umuma açık yerlerdeki aramalara aynı azim ve kararlılıkla devam edileceği belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 18:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?