16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Dentaş'ın zararı 30 milyon YTL

Yangında fabrika binası ve makinelerinin tamamı yanan Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi'nin zararının 30 milyon YTL olduğu açıklandı.
 
16 Şubat Cuma günü, işçilerin yemekte olduğu esnada kırpıntı makinesinin aşırı ısınması sonucu çıktığı belirlenen yangında Çorlu'daki fabrika binasını ve üretimde kullandığı makina parkının tamamını kaybeden Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi'nin Çorlu'da üretime 1.5 yıl ara vereceği yeni fabrika kurup, yeni makine parkı satın aldıktan sonra üretime devam edeceği kaydedildi. 

Çıkan yangında Çorlu'daki fabrikanın kullanılamaz hale geldiğini Dentaş Ambalaj Genel Müdürü Akil Yağcı, Denizli'de bulunan fabrikalarında üretimin devam ettiğini belirtti. Mayıs ayında devreye sokmayı planladıkları Adana'daki fabrikayla olası üretim ve müşteri kaybını önlemeye çalışacaklarını belirten Yağcı, yangında fabrika alanı içerisinde bulunan üretim hammaddesi ve bitmiş ürün stoklarının da yandığını söyledi. 

Yapılan incelemeler sonucu Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi'nde meydana gelen yangında 30 milyon YTL'lik maddi zarar oluştuğu, şirketin yangın sigortalarının bulunduğu açıklandı. Sigorta şirketinin zararın ne kadarını karşılayacağı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
İha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 19:41:09
Güncelleme :4 Mart 2007 Pazar 11:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?