22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Depo temizleme faciası:4 ölü

Van'da bir petrol istasyonunun yer altında bulunan yakıt deposunu temizlemeye çalışan 4 kişi zehirlenerek hayatını kaybetti.

Şahısları kurtarmak için depoya inen 2 işçi de zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.


Edinilen bilgiye göre olay, 21:30 sıralarında Van-Hakkari karayolunun 40. kilometresinde bulunan bir petrol istasyonunda meydana geldi. Süleyman Ertük ile Bayram Açan, petrol istasyonunun yer altında bulunan yakıt deposunu temizlemek için aşağı indi. İstasyon sahipleri Fatih ve Baki İleri, işçilerden ses gelmemesi üzerine deponun kapağından baktıklarında işçileri içeride baygın vaziyette olduklarını görmeleri üzerine, işçileri kurtarmak için depoya indi.

İşçi ve patronlarından uzun süre ses gelmeyince istasyonda çalışan Şükrüllah Kasap ve Kasım Ertürk, deponun içerisine girerek şahısları kurtarmaya çalıştı.

Deponun içerisinde bulunan gazdan zehirlenerek hayatlarını kaybeden Süleyman Ertürk, Bayram Açan, Fatih ve Baki İleri'nin cesetleri çıkarırken, uzun süre deponun içerinde kalan Kasap ve Ertürk, içerideki gazdan etkilenerek zehirlendi. Olay yerine çağrılan jandarma tarafından yarı baygın vaziyette bulunan Kasap ve Ertürk, çevreden geçen otomobillerle Van Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayatını
kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirirken, cesetler 112 Acil Servis ambulansları ile morga kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 11:23:33
Güncelleme :15 Temmuz 2007 Pazar 11:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?