25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Depremde korkunç şüphe!

17 Ağustos 199 Marmara depremi sırasında Başbakanlık görevini yürüten Bülent Ecevit'in, depremin sabotaj olduğu yönündeki iddiaları araştırdığı ortaya çıktı.

Açıklamayı Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mete Işıkara yaptı. Işıkara, o dönem Ecevit'in konuyla ilgili olarak kendisini telefonla aradığını söyledi.

Prof. Işıkara o dönemde İsrailliler ile ABD'lilerin deprem öncesi fay hattı üzerinde çalışma yaptıkları iddiasının Ecevit'e kadar ulaştığını söyleyip şunları anlattı:

Evet Amerikalılar geldi ama deprem yaratmak için değil. Aynı tip fay benzer hasar oluşturuyor, ben bu hasarlardan nasıl ders çıkartırım da California'ya uygularım diye. Bu söylentiler rahmetli Ecevit'i de rahatsız etti.

..
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 16:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüsamettin ŞENER IP: 85.106.219.xxx Tarih : 5.10.2010 20:22:15

17 ağustos 1999 depremini günler öncesinden tesbit ettim. Bildirmek içinde Ankara'ya gittim TÜBİTAK yeni binasına taşınmış. Üzerimde para yoktu. Manyetik kartı görünce halk otobüsü şoförü almadı o kart burda geçmez diye. Kadınların adamın parası yoktur sözüne de aldırış etmedi çekti gitti...Ama israil filistini bombalarken fay hattını bombaladığını tesbit ettim Erzincan valiliğine gittim 7 şiddetinde deprem olacak diye bildirdim. parçalı oldu 3.8 likler ve 5.1 lik ile sonuçlandılar.    www.depremerkenuyari.com