15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Devrilen trenden silah çıktı

Geçtiğimiz gün Bingöl Suveren yakınlarında terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayın sonucu devrilen trenden, İran'dan Suriye'ye gönderilmek üzere yüklenmiş bir konteynır dolusu ABD menşeli silah çıktığı bildirildi. 

Geçtiğimiz gün Tatvan'dan Elazığ'a gelen 55555 sefer sayılı yük treninin Suveren yakınlarında PKK mensupları tarafından yola döşenen mayının patlamasıyla devrilmesi sonucu bir konteynırdan çıkan uzun namlulu silahlara el kondu. 

Genç Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan bir konteynır dolusu uzun namlulu silahın ABD menşeli olduğu ve İran'dan Suriye'ye gönderilmek üzere hazırlandığı öğrenildi. İran'dan inşaat malzemesi evrakı ile TCDD yetkililerine teslim edilen silahların, Islahiye gümrüğünden çıkarılarak Suriye'ye giriş yapacağı öğrenildi. 

Devrilen trenden tesadüfen çıkan silahların bir şirket adına gönderildiği iddia edildi. Genç Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, inşaat malzemesi adı altında gönderilen silahların kime gönderilmek istendiği ise araştırılıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 16:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
c onen IP: 88.104.98.xxx Tarih : 29.05.2007 23:59:51
hoppalaaa , bu bicim oyun ya insaat malzemesi adiyla , silah tasimaciligi,kime karsi bu silahlar,birileri yine avanta almaya basladi herhalde ortamin sicakliginda.