22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

DHMİ'den TOKİ'ye ışık uyarısı

VAN'ın Edremit İlçesi'nde uçakların iniş- kalkış güzergâhı üzerine Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların tepelerindeki uyarı ışıklarının bazılarının yanmaması üzerine, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) TOKİ yönetimini uyardı.

Edremit İlçesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan 1688 konuttan oluşan 82 binanın tepesindeki uyarı lambalarının bir kısmı yanmayınca DHMİ harekete geçti. Gece uçuş yapan pilotların da uyarılarını dikkate alan DHMİ yetkilileri TOKİ yönetimini yazı ile uyardı. 1994 yılında TOKİ konutlarının bulunduğu mevkiide THY ait Ankara- Van seferini yapan uçak düşmüş ve 56 kişi hayatını kaybettiği, bu kazaya pilotun görüş mesafesi olmadığı halde Van Havalimanı’na inmekte ısrar etmesi yol açtığı belirtildi. DHMİ yetkilileri ve pilotlar, olası yeni facia yaşanmaması için, o bölgede 2006 yılında faaliyete geçen TOKİ konutlarında denetimlerini arttırdı.;

Sık sık bölgede denetim yapan DHMİ yetkilileri, binaların üzerindeki uyarı ışıklarının yanmadığını belirledi. Bunun üzerine DHMİ, Sarmansuyu TOKİ yönetimini, gece uçuşu yapan ilgili hava yolu şirketlerine bağlı uçakların pilotlarınca yapılan uyarılar doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması, faal olmayan ışıkların sürekli faal hale getirilmesini istedi. Yazıda, “Binaların tepesindeki uyarı lambalarının bir kısmının yanmadığı tespit edildi. Herhangi bir olumsuzlukta ve kazada maddi ve manevi sorumluluk TOKİ’ye aittir” denildi. DHMİ, aksi taktirde olası olumsuzluk ve uçak kaza kırımlarında maddi ve manevi sorumluluğun TOKİ'ye ait olacağını bildirdi.

TOKİ konutlarının çatılarından yansıyan ışığın pilotların gözünü almaması için de boyandığı belirtildi
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 16:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?