22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Dink cinayetinde yeni gelişme

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili olarak Bursa'da bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Bursa'da bir kişiyle görüştüğünü belirleyen güvenlik güçleri, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Yunuseli Mahallesi'nde oturan meslek yüksek okulu öğrencisi Muharrem K'yi evinde gözaltına aldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen Muharrem K'nin (19), daha sonra İstanbul'a gönderildiği öğrenildi. 

Hrant Dink ile ilgili Bursa'da gözaltına alınan kişi İstanbul'a getirildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Bursa'da gözaltına alınan Muharrem K, İstanbul'a getirildi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Yunuseli Mahallesindeki evinde gözaltına alınan ve İstanbul'a getirilen meslek yüksek okulu öğrencisi Muharrem K'nın, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgusuna başlandı.

Dink'in öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan, aralarında Ogün Samast'ın da bulunduğu şüphelilerin Trabzon'da gittikleri internet kafedeki bilgisayarların incelenmesi sonucu yakalandığı belirtilen Muharrem K'nin, söz konusu şüphelilerle internette görüştüğü anlaşıldı.

Muharrem K'nin yakalanmasıyla, Hrant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltında bulunanların sayısı 7'ye yükseldi.


DİNK'İN ÖLDÜRÜLMESİ BAŞKENTTE PROTESTO EDİLDİ 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi Başkentte protesto edildi. 

Ankara Tabip Odası, Disk Ankara Bölge Temsilciliği, İnsan Hakları Derneği, KESK Ankara Şubeler Platformu ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'nun çağrısı üzerine Sakarya Caddesi'nde akşam saatlerinde toplanan ve ellerinde Dink'in fotoğraflarını ve ''Hepimiz Hrantız'' yazılı pankart taşıyan guruptakiler, meşale ve mumlarla ''Sarı Gelin Türküsü''nü söyledi. 

Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, basın açıklamasının ardından Dink'in yazarlığını yaptığı Birgün Gazetesinin Atatürk Bulvarındaki Ankara Temsilciliği önüne geldi. 

Aynı saatlerde Kızılay Konur Sokakta toplanan ve kendilerini ''Yurtsever Cephe'' olarak adlandıran bir başka grup GİMA önündeki basın açıklamasından sonra Birgün Gazetesi önüne gelerek diğer gruba katıldı. 

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, 301. maddenin kaldırılmasını istedi ve ''Dink'in öldürenlerin söz konusu maddeyi savunan zihniyet olduğunu'' savundu. 

Açıklamadan sonra gazeteci Hrant Dink'in posteri önünde mum yakarak karanfil bırakan gruptan bazıları Birgün Gazetesi Ankara Temsilciliği'ne çıkarak taziyelerini iletti. 

Protesto gösterisi nedeniyle Meşrutiyet Caddesi bir süre trafiğe kapandı. 

GAZETECİ HRANT DİNK'İN ÖLDÜRÜLMESİ BERLİN'DE PROTESTO EDİLDİ 

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi Berlin'de düzenlenen bir mitingle protesto edildi. 

Berlin'in Kreuzberg semtinde Alternatif Göçmen Politikaları ve Kültür Evi isimli bir derneğin organize ettiği mitinge yaklaşık 150 kişi katıldı.
Mitingde okunan bir bildiride ''Öteki olmanın zorluklarını ve zenginliğini sürekli yaşayan bizler, Berlin'de yaşayan Türkiyeli demokrat göçmenler Hrant Dink'in katli ile daha da yoksullaştık. Bugün Hrant Dink'in mücadelesine, değerlerine sahip çıkmak onurlu insan olarak yaşamanın şartı haline gelmiştir'' ifadesi yer aldı. 

Mitingde bir konuşma yapan ve Ermeni sorunu konusundaki araştırmaları ile tanınan Tessa Hoffman, Dink'in cinayetinin bir dönüm noktası olabileceğini belirterek, ''ya Ermeni sorunun tartışılmasında Türkiye'de daha geri noktaya gidileceğini ya da bu bu konunun daha rahat bir biçimde konuşulacağını'' söyledi. 

Mitinge katılanlar, üzerinde ''Hepimiz Hrant Dink'iz'', ''Hepimiz Ermeniyiz?'', ''Yaşasın halkların kardeşliği'' yazan Türkçe ve Almanca pankartlar taşıdılar.
aa
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 20:37:51
Güncelleme :23 Ocak 2007 Salı 21:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adalet hak IP: 88.226.160.xxx Tarih : 23.01.2007 21:37:30
öncelikle türkiyenin başı sağ olsun aslında sağ duyu ile düşünce olsa etnik guruplar türkiyenin bir renk cümbüşü ve birer kültür zenginliğidir bazı kendini bilmez sadece beyin milliyetçiliğiyle bu güzelim ülkeye zarar vermekten öteye gidemezler yaşasın halkların kardeşliği diyorum türkiyryi çooooooooook seviyorum