22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Dink ihbarı Cerrah'a ulaştırılmamış

İstihbarat müdürü ihbar'ı Cerrah'a iletmemiş... Gazeteci Yazar Hrant Dink cinayetine ilişkin İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği Mülkiye Müfettişleri suçluyu buldu.


Başmüfettişlere ifade veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü, "Tüm suç benim, konuya ilişkin üstlerime bilgi vermedim" dedi. Olayın azmettiricisi olarak tutuklanan Erhan Tuncel'in verdiği bilgilerin Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından rapor haline getirilmesine rağmen İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından değerlendirmediği gerekçesiyle bu ile gelen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri ifade almaya başladı. Hrant Dink'in öldürüleceğine yönelik bilginin İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan gönderildiğini belirleyen müfettişler İstanbul Emniyeti'nin yaptıkları öğrenmek istediler ve soruşturmaya İstihbarat Şubesi'nden başladılar.

HİÇBİR CEVAP VERİLMEMİŞ

Müfettişlerin çok ilgisini ise Dink cinayetine ilişkin gelen tüm ihbarlara rağmen istihbaratın sadece bir adres sorgulaması yaptığı oldu. Konuyla ilgili ihbarda belirtilen adrese gidildiği ancak bir şey bulunamayınca ciddi alınmayarak işleme konulmadığı anlaşıldı. İstihbarat Daire Başkanlığı'na konuyla ilgili sözlü yada yazılı bir cevap verilmediğinin anlaşıldığı sorgulamada İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan'ın verdiği ifadesi kilit noktası oldu. Konuyla ilgili tüm hatanın kendisinde olduğunu müfettişlere anlatan İlhan, "Gelen bilgiyi müdürümüz ve emniyet müdür yardımcımızla paylaşmadım. Adres boş çıkınca ciddiye almadım. İşlerimin yoğunluğundan da cevabı yazı yazmadım" dedi. Böylece gelen ihbarların gereği yapılmamasının ve belki de Dink'in koruma verilmemesinin de faturası İlhan'a çıkmış oldu. Müfettişler bu yaptığının hem adli hem de idari açıdan suç teşkil ettiğini belirterek, "Görevi ihmal, görevin gereğini yerine getirmemek, savsaklamak ve yetkili birimlere bilgi vermemek" suçlamalarından hakkında dava da açılacağını kendisine söylediler.

ANKA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 17:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?